За дома

Грешки с подредбата на мебелите, които задушават дома

Как да ги избегнете

01.07.2019г. / 13 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Жилището трябва да излъчва спокойствие и уют. То трябва да е нашата крепост, която сваля товара от напрегнатия ден и премахва стреса. Неправилната му подредба обаче може да има тъкмо обратния ефект. Ако не поставим мебелите си по подходящ начин, можем да накараме дома си да изглежда по-малък, неприветлив и с липса на положителна енергия.

Ето някои грешки, които много хора допускат в подреждането на мебелите.

Долепят всички мебели плътно до стената

Оставете място за „дишане“ между стените и мебелите. Дръпнете дивана или фотьойлите по-навътре в помещението, така че между тях свободно да преминава въздух. Това носи усещане за лекота в жилището. Освен това е някак по-интересно и нестандартно.

Креативни начини за подредба на кухненските съдове (галерия)

Не обособяват място за разговори

Домът е дом, когато в него живеят връзки и отношения между хората. Те се изграждат с общуване. За целта е от голямо значение при подредбата на жилището си да отделите специално уютно аранжирано място, където да сядате или да се излягате с любимите си хора и просто да си говорите.

Не поставяте централен обект в дома

Независимо дали ще се намира в спалнята или всекидневната е добре домът ви да има някакъв специфичен, характерен само за него елемент, който да е нещо като символ. Това винаги придава повече уют и прави дома по-приветлив и някак само ваш. Такива фокусни точки могат да са картини, произведения на изкуството, предмети, свързани с вашето минало, камина или голям телевизор, пред който се събирате със семейството. Няма значение какъв ще е предметът, важното е да присъства в дома.

Прекалено много мебели и предмети

Всичко по много не е добре. Прекалено празното жилище също не е добър избор, защото по-скоро създава усещане за офис, а не за дом. Но ако претрупате апартамента или къщата си с твърде много елементи, рискувате да задушите енергията в него и вие самите да не се чувствате добре.

Подредба на помещението за тренировка според фъншуй

Липса на баланс

Много хора допускат тази честа грешка – да поставят всички големи мебели откъм най-обширната страна на помещението, а всички останали по-малки – от другата страна. Това разваля хармонията в дома и нарушава естетическия баланс. Опитайте се да вместите мебелите по начин, който ги свързва помежду им, а не ги разпокъсва. Съчетанията на големи с малки елементи от мебелировката е най-доброто решение.

Не оставяте място за лесно преминаване

Едно от нещата, които правят обстановката задушаваща и неприветлива е теснотията. Ако не оставите място за преминаване покрай мебелите, няма да се чувствате добре.

Фъншуй подредба на дома за успех и щастие

Блокирате прозорците

Избягвайте поставянето на мебели пред прозорците, така че естествената светлина да не може да влиза или прозорците да са трудни за отваряне.

Масичката ви за кафе е прекалено малка

Холните маси или помощните масички покрай дивана например не трябва да са огромни, но и не твърде малки. Така няма да ви е удобно да изпиете кафето си на спокойствие или да поканите гости във всекидневната, които ще се пресягат или привеждат силно, докато достигнат масата.

Коментирай