За дома

За какво да внимаваме при избора на баня

От DJIA ни съветват как да избегнем най-често срещаните грешки при избора и дизайна на банята

28.04.2020г. / 13 04ч.
Мария Дуковска
За какво да внимаваме при избора на баня

Извънредната ситуация с коронавируса COVID-19 преобърна целия свят и въведе ограничения в начина ни на живот само за дни. Въпреки всички промени обаче животът не спира, както и нашите планове да реновираме жилището си и по-специално банята. През пролетта и лятото най-често се правят ремонтите, а един от най-важните си остава проектът за баня и тоалетна. Обърнахме се към екипа от експерти на DJIA, които да ни насочат как да избегнем най-честите грешки при обзавеждането на банята, както и да ни запознаят с актуалните тенденции.

Намираме се в извънредна ситуация, породена от пандемията с COVID-19. Заради нея е необходимо да спазваме някои специфични ограничения, но животът все пак не спира, както и ремонтите. Много хора са планирали обновяване на своите баня и тоалетна, като изборът може да се случи и онлайн. Бихте ли ни разказали повече как могат потребителите да избират през интернет?

Онлайн търговията преобърна изцяло представите ни за продажба и покупка на стоки. Според пазарните проучвания, към момента над 80% от населението на Европа пазарува чрез интернет. Този начин на покупка се утвърди успешно през годините, защото предоставя безброй възможности.

Комфортът и пестенето на време са едни от водещите предимства. Можем да разглеждаме продукти от различни онлайн магазини, да ги проучваме и да извършваме лесно своите покупки. Всичко това, без дори да се налага да излизаме от вкъщи.

В днешното динамично време тенденцията с ръст на онлайн търговията продължава да расте. Сами разбирате, че в сегашната усложнена ситуация бизнесите, които отдавна са се адаптирали към тази промяна, са една крачка напред. В сайта djia.bg нашите клиенти могат да открият над 1000 артикула на склад и да поръчат всичко от каталозите на най-добрите Европейски заводи, с които работим – Marazzi, Flaviker, Ariana, TECE, PCI, Kolpasan и десетки други.

До края на извънредното положение, за всяка поръчка през уеб сайта на DJIA и по телефон, предлагаме и безплатен 3D проект на бани.

Какви са предимствата на избора и поръчка на баня онлайн?

Онлайн пазаруването пести време и пари. Дава възможност да бъде разгледано пълното портфолио от продукти, нещо напълно невъзможно от логистична гледна точка на място в магазин и не на последно място, онлайн пазаруването дава възможност да бъдат сравнявани цени, условия и професионализъм на търговците.

В DJIA актуализираме наличността, продуктите и цените всекидневно и вярваме, че предлагаме най-богатото разнообразие от дизайнерски и outlet артикули за обзавеждане за баня, вкл. санитарно обзавеждане, гранитогрес, аксесоари и мебели за баня.

В онлайн каталога всичко това е налично, както и детайлна информация и предложения за интериорно обзавеждане и дизайн на всеки един от артикулите.

За клиентите, които предпочитат посещенията на място и има нужда да пипнат артикулите преди да изберат своето обзавеждане на баня, работят 7 магазина в София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе, а консултантите ни са на разположение за допълнителна информация и предложения, както по имейл, така и по телефон. Дори и в момента, по време на извънредното положение и наложена карантина в страната.

3D проектът на банята ни дава най-пълна представа как би изглеждало помещението след ремонта. Вие предлагате ли подобна възможност и то онлайн? Как се реализира тя?

За екипа на DJIA е основен приоритет личният подход към клиента. Разглеждаме всеки проект индивидуално. Всеки клиент има своето усещане за стил и естетика. Нашата мисия е да удовлетворим очакванията му, обединявайки своите опит, знания и умения с неговите предпочитания. За изготвянето му е нужна предварителна консултация, която спомага за ясната визуализация и сигурното постигане на търсения краен резултат. Консултацията може да бъде осъществена във всеки магазин на DJIA или телефон и имейл – до края на извънредното положение в страната, предлагаме 3D дизайн на баня, съобразно нуждите, потребностите и бюджетите на нашите клиенти. Единственото условие е поръчката да бъде предварително платена онлайн – с ограничения контакт на място гарантираме максимална сигурност на своите клиенти, като допълнение на всички мерки за предпазване на здравето и сигурност, които спазваме най-стриктно от началото на обявеното епидемиологично положение в страната.

На нашия уебсайт, в секция „Проекти“, потребителите могат да разгледат голяма част от разнообразното ни портфолио със завършени проекти, за да направят по-лесно своя избор.

Какви препоръки бихте дали на хората, които в момента оформят дизайна на своята баня и избират материалите за нея? За какво трябва да внимават при избора?

На първо място бих препоръчал да се информират предварително за продуктите, които търсят и да съставят списък на водещите критерии. Ако се интересуват от тенденциите и това е водещо за тях, на пазара има множество списания, които ги показват. За други е важен бюджетът. За трети – цветовете и материалите. Четвърти се увличат от фъншуй, а имаме и клиенти, които търсят краткосрочни решения с ясната визия, че големият ремонт ще се отложи напред във времето.

На второ място е важно да открият своя консултант. Да се доверят на човек, който професионално се занимава с обзавеждане и дизайн на бани, а не непременно на „майстора“, както често се случва.

Обзавеждането на баня е свързано с множество дребни детайли и „подводни камъни“ и вярвам, че като едно от най-скъпоструващите помещения в дома, следва да бъде планирано от професионалист.

Винаги препоръчваме да се заложи на качествени продукти, подчертавайки, че те не на всяка цена следва да са скъпи. В DJIA предлагаме както множество дизайнерски продукти на промоция, по време на ежемесечните си кампании, така и голямо разнообразие от Outlet продукти, които само преди година-две са били сред бестселърите на заводите.

Важно е да избираме продукти от доказани реномирани производители. DJIA е официален вносител на реномирани производители от Германия, Италия, Испания и други. Актуализираме непрекъснато своите наличности. Едни от най-търсените продукти са тези на немския производител TECE GmbH. Сред разнообразните и качествени продукти са казанчета и структури за вграждане, линейни отводнители, а също и TECE Floor – системи за подово отопление, които навлизат все повече на българския пазар. Продуктите имат прекрасната възможност да бъдат съчетавани помежду си.

20-годишният ни опит в бранша и съвместната работа с партньорите ни през изминалите години, ни научиха, че качеството е доверие – не е непременно обвързано с непостижими бюджети и пари. Именно това отношение към пазара и потребителите ни помогна да заемем и своите лидерски позиции на пазара и да се гордеем с партньорите, с които работим толкова години.

Кои са най-честите грешки, които потребителите правят при проекта и избор на баня?

Ако приемем, че всеки потребител държи и залага на качеството, може би най-честата грешка идва при съчетанието на материали и цветове. За стиловото издържане на една баня, е добре те да следват една и съща линия. Една от наложилите се тенденции при цветовата гама на обзавеждане е акцентът с напълно различен цвят от цялостния интериор в банята. При правилен подбор цветовете могат да бъдат красиво и успешно съчетани. Интериорни дизайни с преобладаващи семпли и светли тонове се комбинират чудесно с акценти от почти всеки цвят – черно, синьо, зелено и други. Необходимо е клиентите да се посъветват със специалисти, които ще запазят тяхната идея за визия на банята, но и ще я надградят с професионалния си опит.

Какви са тенденциите на пазара, има ли модерни стилове или цветове, към които потребителите се насочват?

Все повече потребители предпочитат изчистената визия на баня. Меки и светли цветове, елегантни извивки – модерен стил, който не се натрапва.

Въпреки това, забелязваме и други тенденции като класическия стил. При този вид обзавеждане водещ елемент е дървото. Той внася усещане за природа и уют в помещението. Окаченият шкаф с мивка „Evelin“ допринася за класическия стил в банята. Комплектът е компактен и е подходящ за по-малки пространства. Позволява допълване с други продукти от същия производител – KolpaSan. Друг елемент, постигащ естествена визия в банята може да бъде естественият мрамор. Придава чувство за елегантен стил, но и изисканост. Често може да бъде приложен посредством плочките в банята. Elements Lux e първата серия от италианския производител Keope. Гранитогрес Elements е с елегантни шарки на мрамор, съчетан с златни елементи, които играят водеща роля в цветовата палитра.

Актуалността при стила на банята се изменя по-рядко от тази в останалите помещения. Добре е изборът да бъде интериор с неизчерпаем във времето стил.

Много хора се спират на дизайнерски модели за оборудване на банята, но дали те са достатъчно функционални?

Тази преценка се сформира след конкретизация на моделите. За да бъде банята ни удобна и с красив интериорен дизайн, е необходимо предварително да планираме какво трябва да бъде включено в нейното обзавеждане. В DJIA предлагаме качествени решения с функционални модели, които запазват стилния дизайн. Във всяка баня огледалото е задължителен елемент. То може да бъде не само красиво допълнение на интериора, но и функционално решение. Огледало „Zaria“ от MCJ осигурява необходимата светлина с вграденото енергоспестяващо LED осветление. Зад огледалната вратичка могат да се поберат всички нужни принадлежности за помещението. Модерните и компактни продукти са сред най-търсените при обзавеждането на баня.

Все по-актуално е банята да се обзавежда в релаксиращ стил тип спа. Предлагате ли подобни модели и могат ли да се поръчват онлайн?

Напоследък все повече потребители търсят спа усещане в своята баня, което спомага за пълноценната релаксация. За да се впишат в спа облика на помещението, всички елементи трябва да бъдат внимателно подбрани. Санитарното оборудване и мебелите следва хармонично да се съчетават с плочките в банята. Преобладаването на светли тонове е от съществено значение за спа излъчването. Хидромасажните вани и душ панели допринасят за отпускане на тялото и духа, както и зареждането му с енергия. Хидромасажната вградена вана „Calando“ позволява да се постави дори в по-тесни пространства с асиметричната си форма. Има хора, за които дългото време, прекарано във ваната, не е приоритет. С душ панел „Zonda“ от словенския производител KolpaSan може да се осигури бърз масаж за релаксация в края на деня или ободряване в началото му.

В днешно време хигиената е задължително условие за поддържането на здравословен начин на живот. Това превръща банята в едно от най-важните места в дома ни и следва да помислим внимателно, когато я обзавеждаме. Какво е най-важното, което потребителите да имат предвид преди да започнат ремонт, за да си осигурят не просто красива баня, но и функционална?

При извънредната ситуация, в която всички се намираме, е от ключово значение периодичното почистване и дезинфектиране на всички помещения в дома. Екипът на DJIA призовава хората да си останат вкъщи, да поддържат строга хигиена и да не губят търпение.

Има много неща, за които точно сега е моментът да отделим внимание. За тези, които са решили да го направят в освежаване на мокрото помещение, бих препоръчал да се спрат на функционални решения. Все по-честото миене на ръце вероятно е успяло да привлече вниманието на много върху мивката – незаменима част от всяка баня. Тя не е нужно да бъде стандартна, в онлайн каталога на DJIA ще откриете разнообразни модерни дизайни на мивки.

По време на карантинния режим, специалистите от DJIA работят с ограничено работно време във всички седем обекта в страната и са готови да отговорят на клиентски запитвания на посочените контакти. Те предлагат атрактивна оферта, персонално отношение и професионално съдействие при изграждането на индивидуална баня.

Снимки: DJIA

Коментирай