За дома

Малки промени в дома, които носят щастие

Какво можем да променим в жилището си, за да го превърнем в своя любима крепост

12.07.2020г. / 19 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Домът е мястото, в което намираме спокойствие и отмора. За да бъде нашата истинска крепост, която ни дава сигурност, уют и щастие, той трябва да е обзаведен, подреден по наш вкус, така че да намалява стреса и да ви накара да нямате търпение да се приберете.

Неща в дома ви, които вредят на здравето и ви разболяват

Как да направите дома си по-щастлив с няколко малки промени?

Намалете до минимум бъркотията

Много хора не си дават сметка как разхвърляният им дом влияе на нервната им система, на психиката, на продуктивността и нивата на стрес. Колкото по-малко се затрупвате с разхвърляни дрехи и вещи, толкова повече щастие ще изпитвате, защото нивата на стрес ще са снижени, а домът ви ще бъде вашата подредена и уютна крепост.

Изложете на показ знакови за вас вещи

След като въведете ред и подредите бъркотията вкъщи, оставете на показ предмети, вещи, награди, сувенири, които означават много за вас. Те ще ви помогнат да се усмихвате всеки път, когато ги видите. Ще извикват приятни спомени и ще повишават усещането за щастие и уют в дома.

Красиви светлини за лятната градина

Изразете личността си чрез обзавеждането и подредбата

Домът носи огромна част от личността на стопаните си. Изборът на интериор, начинът, по който подреждаме и аранжираме жилището си, цветовете и материалите, които избираме, са продиктувани от личността ни. Затова е важно да не следвате каталози и предварително демонстрирани начини за съчетаване на мебелите и цветовете, а да следвате собствената си идентичност и вкус.

Устройте си успокояващо кътче

Важно е в дома да има кът, който да е нещо като място за бягство от ежедневието. Място, което да ви носи щастие, уют и да ви помага да си починете качествено. Това място може да е гараж, в който да майсторите любимите си неща или зелен кът с растения, които да отглеждате и които да ви се отблагодаряват с красота и свежест. Може да е място, което да съчетава любимите ви цветове по нестандартен начин.

Красиви идеи за летния ви балкон

Поканете природата вътре

Щастието ни зависи от живата природа. Поканете я в дома си. Украсете жилището си с живи растения, които да носят повече свежест и естественост в дома.

Поиграйте си със светлината

Топлата светлина на крушките успокоява и намалява стреса. Избягвайте студената луминесцентна светлина, която дразни очите и повишава стреса в организма. Разпръснатата и разсеяна светлина също е начин да направите дома по-уютен и щастлив.

Коментирай