За дома

Специален „месец на жилищното кредитиране“ в Пощенска банка през октомври

Финансовата институция предлага на клиентите си атрактивни условия по своите жилищни кредити

01.10.2020г. / 14 34ч.
Мария Дуковска
Снимка: Пощенска банка

Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка въведе още по-атрактивни условия по своите жилищни кредити и стартира специална инициатива „месец на жилищното кредитиране“, която ще се проведе в рамките на месец октомври. Клиентите ще могат да се възползват от отлични условия за финансиране, като спестят до 700 лева от първоначалните си разходи, свързани с кредита. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като стартът ѝ е съобразен с нагласите на потребителите и с традиционно завишеното търсене на жилищни кредити именно в последното тримесечие на годината.

Покупката на жилище е важен етап от живота, който изисква добро планиране и избор на най-подходящото решение за кредитиране. Стремежът ни винаги е бил да сме максимално полезни на нашите клиенти при покупката на техния нов дом. Знаем, че те търсят индивидуален подход, повече сигурност и добра консултация при вземане на решение за дългосрочна инвестиция, каквато е жилищният кредит. Затова внимателно следим техните очаквания и се стремим да им предоставим най-подходящото за тях финансово решение, съобразено с конкретните им нужди и предпочитания, което да им позволи да реализират мечтата си за нов дом още сега, без да отлагат плановете си във времето“, коментират от Пощенска банка.

Финансовата институция предлага на клиентите си възможност и за допълнителни отстъпки – без такса за оценка на кредитоспособността, без първоначални такси при рефинансиране на външни задължения, възможност за избор между уникалния за пазара „Супер жилищен кредит“ с фиксиран лихвен процент до 30 г. или жилищен кредит с плаващ лихвен процент за целия срок на кредита, погасяване на равни или намаляващи месечни вноски и др. Кредитът е в размер до 500 000 лева и може да се използва за покупка на жилище или за рефинансиране на съществуващ жилищен кредит, като размерът на финансиране е до 85% от пазарната оценка на обезпечението.

За първите 8 месеца на 2020 г. експертите на Пощенска банка отчитат ръст от 11% в средния размер на кредита, който достига до 72 300 евро. Освен по-големия среден размер на кредита, през 2020 г. се увеличават и запитванията за жилищен кредит с 13% спрямо тези от 2019 г. Най-активно продължава да е търсенето на жилища в София, Варна и Пловдив, които формират около 80% от новите заявления за ипотечен кредит в банката.

Анализът показва още, че най-често от възможността за жилищен кредит се възползват хора с висше образование, на възраст между 30 и 40 години и с доходи над средните за страната, които предимно търсят да закупят тристайни апартаменти, монолитно строителство. През първата половина на 2020 г. се регистрира и ръст с близо 15% в средния нетен месечен доход на кредитоискателите спрямо същия период на миналата година.

Данните на финансовата институция показват и още една тенденция – все повече клиенти търсят финансиране онлайн. Иновативните дигитални услуги на Пощенска банка – апликацията EVA Postbank и чатботът EVA във Facebook, добиват все по-голяма популярност сред клиентите, като за първите два месеца от стартирането на услугата за безплатни онлайн консултации за жилищен кредит през мобилното приложение ЕVA Postbank, то е използвано над 3 200 пъти и през него са реализирани около 2 000 жилищни консултации. EVA e „провела“ над 4 200 разговора и е осигурила над 300 консултации с клиенти с функцията „Live chat“. Освен това клиентите на Пощенска банка могат да се възползват и от възможността да заявят онлайн лесно и удобно жилищен кредит през сайта на банката.

Жилищните кредити се предлагат в офисите на банката, както и в специализираната мрежа от близо 30 центъра за жилищно кредитиране в цялата страна. В тях клиентите могат да получат професионална консултация за ипотечните продукти и процеса на кандидатстване, персонално изготвена оферта и гъвкави решения за ипотечно кредитиране, съобразени с техните нужди. Допълнителна информация за жилищните продукти на Пощенска банка можете да научите на www.postbank.bg, чрез консултация с мобилен банков експерт, в мобилното приложение ЕVA Postbank или по телефон на кратък номер *7224.

Коментирай
Свободно време