За дома

10 неща, които правят дома ви постоянно прашен

Въпреки усилията да почиствате, тези неща правят въздуха в жилището прашен

02.03.2021г. / 10 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Телевизия в кухнята

Електрониката по правило привлича повече прах от останалите предмети и мебели в дома. Телевизията в кухнята е един такъв пример. В кухнята летят всякакви прахови частици, смесени с изпарения от готвенето, които полепват наоколо.

3 брилянтни трика за почистване в дома

7. Килими с дълъг косъм

Ако имате космести килими бъдете сигурни, че по тях има много голямо количество прах, с което и прахосмукачката ви надали се справя качествено. За предпочитане е да избягвате подобни декорации, ако искате дом с по-малко прах.

Свързани статии

8. Килер или дрешник с много стари дрехи

Направете пролетно почистване на дрешниците си. Изхвърлете или подарете всички дрехи, които не носите. Вместо да стоят в дрешника и да събират прах, който дишате, можете да зарадвате някого, който има нужда от тях.

Алтернативно, но ефикасно почистване на дома

9. Щори

Щорите са трудни за поддържане. Те събират наистина много прах. Ето защо, ако имате щори вкъщи ще трябва да ги чистите много често. В противен случай домът ви ще е по-прашен въпреки усилията ви.

10. Прекалено много текстил по меката мебел

Представете си диван и фотьойли, покрити с дамаска и застлани с уютни одеяла и пухкави възглавници, облечени в текстилни или вълнени калъфки. Това е огромна площ за събиране на прах. Само едно сядане и прахът отива обратно във въздуха, а вие го дишате. Не прекалявайте с текстилните декорации в хола си.

3 рецепти за домашни препарати за почистване

Коментирай