За дома

Дантелено ангелче

17.12.2007г. / 08 34ч.
Вергиния Генова
Дантелено ангелче

Някои хора вярват, че ангелите ни наблюдават от небето, че ни помагат в трудни моменти, че винаги са до нас, но просто ние нямаме очи да ги видим.

И най-тъжното е, че в забързаното ежедневие ние честно нямаме очи да видим и ангелчетата, с които Бог ни е дарил, за да се грижим за тях – нашите деца.

А Коледа е истински вълшебна именно където има малки ангелчета със светнали от очакване очички. За да не ги забравяме, а и да зарадваме бабите и дядовците, можем да направим празнични ангелски салфетки. Най-хубаво ще е, ако разполагаме с плетени на една кука бели дантели, (ако не можем да намерим може да използваме и обикновени бели салфетки).

Но много по-стилно и много по-изискано ще е, ако намерим малки бели дантелени каренца или кърпи от плат. Ако разполагаме със свободно време и желание да усвоим още едно ново умение може да се научим да плетем на една кука именно тази Коледа. Това е една много прекрасна традиция и едно ценно умение, което все по-малко млади българки притежават.

Как се прави дантеленото ангелче?
Сгъваме салфетката на четири, така че да направим конус. Ако кърпата се разтваря можем да я пришием или да я вържем със сребрист конец. Ако сме избрали хартиена салфетка и не можем да я закрепим изправена, то може да използваме някоя хитрина, като да поставим вътре ябълка, портокал или малка мандаринка, която да държи конуса изправен.

И тук идва най-вълнуващата ангелска част. Изрязваме от подходяща снимка личицето на нашето ангелче. Ако имаме повече ангелчета в къщи – още по-хубаво.

Залепваме го за горния край на салфетката. От златно или сребърно фолио изрязваме крилца за ангелчето и ги залепваме отзад. А за ореолче можем да използваме мека тел или блестящи лулички. Можем да ги намерим в книжарница Слънчоглед – представляват тънки меки телчета, обвити в блестящ станиол.

И нашите уникални празнични ангелчета са готови.

Те могат да стоплят сърцето, да зарадват очите и да създадат празнична атмосфера в нашия дом.

Самите ангелчета също ще са много доволни, ако ги включите в направата на тези празнични салфетки.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
теди ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
hristina ( преди 11 години )
vpechatlena sam ot predlojenieto i nepremeno shte napravy tezi angelcheta za moite vnuci kogato sam v balgaria
отговор Сигнализирай за неуместен коментар