За дома

Как да си направите коледни снежинки от клечки за уши?

Направи си сам коледна украса – интересна и лесна идея

09.12.2021г. / 11 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Украсата за Коледа е незаменимо удоволствие, което повдига коледния дух и прави настроението вкъщи по празниците просто фантастично. Още по-голямо удоволствие доставя ръчно изработената коледна украса. Можете да превърнете това в забавна и образователна игра, в която да включите цялото семейство и децата. Домашно създадените коледни украшения не са скъпи, а могат да бъдат истински красиви. Каква по-голяма радост от това да украсите елхата със собствените си ръце, умения и въображение.

Знаете ли, че... първите коледни лампички датират от 1882 година?

Ще ви предложим един интересен начин да си направите коледни снежинки. С тях можете да украсите както коледната елха, така и всяко кътче на дома. Ще са ви нужни клечки за уши.

Ето какво още ви трябва:

  • Клечки за уши;
  • Пистолет за лепило;
  • Ножици;
  • Бели конци.

Как да си направите коледни снежинки:

10 малко познати факта за коледното дърво

Всяка снежинка в природата има по шест оси или шест лъча. Затова за една снежинка ви трябват точно шест клечки за уши. От тези шест клечки изрежете памучните тампончета само от едната страна и ги запазете.

Поставете шестте клечки така, че да се обединяват в центъра, като в центъра са върховете с отрязаните памуци. С помощта на пистолета за лепило ги залепете, както е показано на снимката.

Как да декорирате дома за Коледа според фъншуй

След това внимателно започнете да залепвате отрязаните памучни тампони по средата на клечките, като се стараете да придадете характерната за снежинките форма.

Невероятно лесни за направа коледни елхички

Накрая залепете по един бял конец на всяка снежинка така, че да можете с негова помощ да окачите снежинката, където желаете.

Толкова малко усилия, а толкова красота и вдъхновение! Весела Коледа!

Снимки: iStock

Коментирай