За дома

Идеи за есенна декорация на дома

Направете си висяща саксия от тиква

04.10.2022г. / 06 33ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Винаги посрещаме есента с лека носталгия – лятото е отминало, времето се променя и това ни натъжава. Но защо трябва да е така? Можем да заменим това си възприятие с друго – по-позитивно.

Сезонът на цветовете може да бъде толкова прекрасен – излезте навън в слънчев ден, разходете се с приятелка, направете си фотосесия в парка, играйте с домашния любимец – позволете на топлината и уюта да се настанят в ума ви! Има ли още нещо, което да направите, за да улесните прехода към есента? Да! Поканете природата у дома чрез няколко лесни идеи за декорация, която можете да направите и сами. Ето ги и тях:

Буркан плашило

Ако имате излишен буркан – вземете малко останала блажна боя от последния ремонт – боядисайте го, а след като изсъхне – нарисувайте уста с маркер, а пък за очи сложете две стари копчета. Малко парче плат ще играе ролята на шапка, а пък няколко пръчки слама ще са коса!

Нощна лампа от тиква

Вземете една красива голяма тиква – издълбайте я и пробийте дупчици по повърхността ѝ. За няколко лева можете да купите LED лампичка, която свети без кабел. Поставете я вътре и се наслаждавайте на меката топлина, която тя разпръсква.

Ваза от тиква

Вземете една тиква и я отрежете на „калпак“ – като диня. Издълбайте я, а след това я напълнете с вода. Съберете цветни листа, изсъхнали цветя, слама, треви и др. Поставете вашата ваза в антрето – със сигурност ще предизвикате комплименти!

Есенна картина

Ето още един начин да намерите занимание както за вас, така и за вашето дете – вземете лист хартия (или малка черна дъска) – и нарисувайте есенна картина. Може да е пейзаж или тиква – изберете вие.

Висяща саксия от тиква

Ако имате свободно място на балкона и цветя, които трябва да се пресадят – можете да превърнете тиквата във висяща саксия. Издълбайте я и с помощта на въженца и дюбел закрепете вашата красива саксия!

Декупаж с тиква

Декупажът винаги е забавен! Намерете салфетки или каквато и да е цветна хартия с есенни мотиви – с малко лепило C200 и вода ще превърнете тиквата в шарено попълнение на вашия декор у дома!

Тиква в модерни цветове

Свързани статии

Ако оранжевото не е вашият цвят – можете да оцветите избраната от вас тиква в друг цвят – например сиво, синьо или друг пастелен цвят – нещо, което ще пасне на вашия интериор. Допълнете с панделка в златно или сребърно – ето ви една идея за стилна есен!

Дърво на благодарността

Потърсете отчупен клон, паднал на земята, сложете го във ваза и изрежете цветни листенца, които да закрепите. На гърба на всяко напишете нещо, за което сте благодарни. Идеална идея за семейни партита!

Гирлянда от букви

„Добре дошла, есен“ – напишете тази фраза с помощта на цветни блокчета. Нека всяка буква е на отделно листче – напишете я и прегънете в горния край. Закрепете буквите върху въженце и декорирайте стената!

Буркан с есенни листа

Съберете есенни листа, залепете ги от вътрешната страна на буркана с безцветно лепило – а вътре сложете малка лампичка или свещ.

Есенен венец

Потърсете няколко клончета, листа, жълъди, увийте ги, прикрепете ги с конец – ето ви един прекрасен есенен венец, който можете да сложите както на вратата, така и на масата!

Купа с тикви

Ако имате малки стъклени купи – напълнете ги с жълъди, листа, малки клонки или тикви. Аранжирайте ги на масата – гостите ви ще бъдат възхитени!

Коментирай