За дома

10 лесни правила за повече щастие вкъщи

Спазването им не е трудно, а носи толкова хармония в простите неща

24.03.2023г. / 07 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Не се бавете с почистването на замърсените повърхности.

Въведете правило всичко видимо замърсено да бъде почиствано веднага. Чистотата и подредбата на дома носят косвено усещане за щастие и хармония. Все пак пространството, което обитавате оказва влияние на настроението и нагласата ви. В чисто и подредено пространство се живее далеч по-щастливо. Нека всеки вкъщи има за задача да поддържа тази чистота и хармония.

7 генерални правила, които всяка жена трябва да следва

7. Винаги проверявайте сами, преди да питате къде се намира нещо.

Много конфликти избухват заради търсене на вещи, които не помните къде сте оставили или които някой член на семейството е преместил. Преди да се развикате на децата или на половинката си за нещо, което не намирате, проверете сами. Ще си спестите много нерви и негативни емоции.

Свързани статии

8. Не оставяйте неизмити съдове след хранене.

Чист, подреден дом без мръсни съдове носи много повече щастие, отколкото предполагате. Въведете правилото чиниите да бъдат винаги измити веднага след хранене и ще се радвате на повече щастие вкъщи.

5 психологически правила, които могат да ни направят по-щастливи

9. Правете си списък за пазаруване по-често.

Винаги, когато забележите, че нещо вкъщи привършва го добавяйте в списъка за пазаруване за следващия път. Така ще сте по-организирани, няма да се чувствате напрегнати заради липсата на нещо, което ви трябва точно в определен момент. Неорганизираното пазаруване носи много повече стрес и поводи за конфликти отколкото структурираното и целенасочено пазаруване.

10. Пълнете веднага каквото е привършило.

Дали ще е течен сапун, дали ще е препарат за съдове, дали ще е тоалетна хартия няма значение – винаги имайте едно наум да попълвате привършващите консумативи, за да правите уюта и удобството вкъщи константа.

10 правила за здравословен живот

Коментирай