Здраве и красота

Диетата с лимон – лека и здравословна

09.09.2011г. / 15 16ч.
Аз жената
Диетата с лимон – лека и здравословна

Една от нашумелите напоследък диети е тази с лимон. Звучи доста стряскащо, защото цитрусовите плодове не се препоръчват за нежни или проблемни стомаси (язви, гастрити, колити), но в действителност се оказва много здравословна и щадяща.
Основният продукт в тази диета е лимонът (кора, сок, месеста част), защото е доказано, че нормализира процеса на усвояване на хранителните елементи и обмяната на веществата. Лимонената киселина стимулира храносмилането, осъществява реакция с ферментите и изтласква токсините от организма.
Но не се стряскайте. Никой няма да ви кара по цял ден да ядете само лимони.

Сутрин на гладно се пие лимонов сок (няколко лъжички), разреден с гореща вода.
В супи, салати и други подходящи ястия се добавя редовно ситно нарязана лимонова кора.
Месото и рибата винаги се напръскват с лимонов сок.
Както виждате, нищо стряскащо, по-скоро вкусно. Лимонът се явява още една здравословна подправка на храната ни.

Останалите съвети за здравословно хранене си ги знаете: да се храните по малко и начесто, да дъвчете бавно, да ядете повече зеленчуци и плодове, да употребявате по-малко захар, бял ориз, картофи, бял хляб.

Както се досещате това не е точно диета, а здравословен режим на хранене, който хитро се представя като диета, защото повечето жени наострят очи и уши като чуят за някоя супер ефикасна диета.

Но внимавайте с диетите – особено строгите и ограничаващи! Когато храносмилателната ни система е в изправност и се храним здравословно и разумно, тогава няма да имаме и особено големи проблеми с наднорменото тегло.
Разруши ли се обаче балансът ситуацията става страшна, затова когато прочетете „диета“ винаги имайте едно наум и преди всичко следете за здравето си.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
dida ( преди 11 години )
В нашето семейство не се използува оцет,само пресни лимони - от много години.Имаме около двадесетина лимонови дръвчета.Но НЕ се отслабва с лимон,не се заблуждавайте.Най-много да си докарате някоя гастритна колика.Не отричам полезността на лимона, а отслабването с него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар