Здраве и красота

Обезкосмяване чрез бръснене – какво не знаем?

16.12.2011г. / 23 21ч.
Аз жената
Обезкосмяване чрез бръснене – какво не знаем?

Бръсненето си остава най-безболезненият и бърз начин за обезкосмяване. Но правим ли го наистина ефективно? Има няколко факта, които безспорно ще ви бъдат полезни, когато използвате самобръсначката.

Не се бръснете веднага щом влезете в банята. Изчакайте 5 минути, за да се хидратира кожата и тогава извадете самобръсначката. Не го правете, ако сте стояли по-дълго време под душа, защото кожата става прекалено нежна и самобръсначката ще мине твърде близо до кожата. Това може да причини дискомфорт след като излезете от банята.

Винаги използвайте крем за бръснене, защото със сапун резултатите никога не са толкова добри, а и сапунът изсушава кожата и затъпява остриетата на самобръсначките.

Изхвърляйте последните след като сте ги използвали 4-5 пъти, защото след това няма да ви вършат толкова добра работа и само ще ви изнервят.

Добре е в деня преди бръсненето да подготвите кожата като я ексфолирате.

За по-гладка кожа в областта на бикините и подмишниците, променяйте леко посоката на самобръсначката като плавно я движите.

След обезкосмяване се чувстваме по-женствени и самочувствието се повдига. Направете го първо заради себе си и после заради любимия и останалите хора.

Прочетете още:

Коментирай