Здраве и красота

Съвети как да подобрите своя метаболизъм

05.04.2012г. / 15 50ч.
Вергиния Генова
Съвети как да подобрите своя метаболизъм

Пролетта е вече тук и това е времето, когато най-много ни се иска и сме най-ентусиазирани да се разделим с натрупаните през зимата килограми. Формулата е лесна – повече движение за по-ускорен метаболизъм. Колкото по-добър метаболизъм имаме, толкова в по-добра форма ще сме.

Ето няколко практични съвета:

Карайте колело – 30 минути дневно е достатъчно. Времето е прекрасно и можете да направите няколко кръгчета в близкия парк, стига разбира се да имате такъв в близост до дома.

Ходете бързо и енергично. Това е добър навик за поддържане на тонус и имидж на вечно ангажирана жена. И хем ще се придвижите по-бързо, хем ще ускорите обмяната на веществата.

Качвайте се и слизайте по стълбите пеша, без асансьор. Така ще може да се раздвижите поне няколко пъти на ден.

Сутрин правете гимнастика – 10 минути са напълно достатъчни, за да събудите и ума и тялото си. Гимнастиката може да е съвсем лека, колкото да се разкършите и раздвижите.

Скачайте на въже – любима детска игра от миналото. Сега дори децата ще ви гледат странно, но пък е полезно.

Въртенето на обръч, също не е за подценяване, освен за тонус, допринася и за тънка талия.

Както виждате почти всички от тези съвети са напълно практични и реализируеми. Няма да ви натоварват излишно, няма да ви отнемат от времето, а единствено малко от излишните килограми. Ще се чувствате по-свежи, по-бодри и по-щастливи.

Прочетете още:

Коментирай