Здраве и красота

Плосък корем без упражнения

27.04.2012г. / 13 16ч.
Вергиния Генова
Плосък корем без упражнения

Възможно ли е да се сдобием със секси плоско коремче, без да се изпотим с упражнения? Идеята на това отслабване е в промяната на метаболизма и подобряване работата на храносмилателната система. Целта е бързото изгаряне на мазнини именно от областта на корема.

Трябва да спазвате този хранителен режим най-малко 2 седмици, за да видите резултат. Както ще разберете, не е много сложно, нито пък трудоемко.

При тази диета, а е добре и по принцип да бъде постоянен хранителен режим, трябва да се храните по часовник. Винаги по едно и също време. Така организмът си прави свой график и знае кога ще приема калории и е подготвен да ги усвои бързо т. е., подобрява се метаболизмът.

Трябва да се храните поне 5 пъти на ден. Малко, но често – едва ли не сте чували тази формула. И отново работи в посока подобряване на метаболизма и пълно усвояване на храната.

Приемайте богати на фибри храни, които почистват храносмилателния тракт и освобождават тялото ви от излишната необработена храна, режимът стопява мазнините, които са се наслагвали с времето в коремната област. Именно неправилното функциониране на храносмилателния тракт, безразборното ядене по всяко време, затруднява обработката на храната и води до запек, подуване, напълняване.

Пийте повече вода – това всички го знаят.

Остава и да ядете здравословни и полезни храни и скоро ще видите желания ефект.

Но това, че сте се лишили от мазнините в коремната област не значи, че и мускулите са се стегнали. Каквото и да си говорим, без да положим малко усилия за стягане на коремните мускули като тичане, коремни преси, фитнес, аеробика или поне секс – няма да имаме задоволителен резултат.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай