Здраве и красота

Романтична ягодова диета

Как да отслабнем

04.05.2012г. / 13 43ч.
Аз жената
Романтична ягодова диета

Ето една прекрасна диета за романтичните привърженички на моно диетите. Какво по-хубаво от това шампанско, ягоди и любов – 7 кг за 7 дни, ако не вярвате – опитайте. После ни разкажете преживяванията! И без това отдавна чакам някой да сподели някакъв резултат от някоя диета, ясно е, че ние не можем да изпробваме всички.

Но ягодовата си струва да се изпробва. Първо трябва да се влюбите и после е лесно.
Идеята е всеки ден да се хапват поне половин килограм ягоди, стига да не сте алергични към тях. Те съдържат голямо количество витамин C, въглехидрати и желязо и дори да не сте на строга ягодова диета, ако ги включите в менюто си ще са ви от полза.

Първи ден
Запасете се с 1 килограм ягоди, най-добре два, за да има и за помощника в това романтично преживяване.
Разпределяте ягодите на 4 или 5 хранения за деня. И това е храната за целия ден, може да пиете всякакви прясно изцедени сокове, билкови чайове и много вода. Може би и глътка шампанско за разкош, няма да навреди – ако диетата е придружена със секс и романтика. Не забравяйте, че ягодите съдържат веществото окситоцин – хормона на щастието и няма как да не се реете в облаците. Но един съвет – не прекалявайте много с диетите, да не ви отнесе вятърът съвсем.

Втори и трети ден
Намалете количеството ягоди на 800 г и отново го разпределете на 4-5 хранения за деня. На закуска може да си позволите сухар и по няколко ядки, за да заситите глада при останалите хранения. Бадемите са идеални за романтичен уикенд, но не прекалявайте с тях.

Четвърти ден
Намалявате ягодите с още сто грама и стават 700 г, но за геройството ви се полага и една пилешка пържола за обяд – разбира се печена на скара.

Пети ден
През този ден можете да ядете ягоди неограничено, но по малко, от време на време.

Шести и седми ден
Повтаряте втори и трети ден.
Премервате се на кантара и отчитате резултата. Дори да не ви хареса, трябва да преминете към нормален здравословен режим на хранене. Но няма как да не сте свалили поне няколко килограма.

Ягодовата диета може да я опитате отново след няколко седмици. Или пък от време на време да си правите разтоварващ ягодов уикенд. А дори само няколко дни да спазвате менюто на втори, трети и четвърти ден, които не са толкова шокиращо стряскащи, пак ще отслабнете. Въпросът е да се захранвате правилно след това и да спазвате здравословен хранителен и двигателен режим. Всеки, може би, може да издържи една седмица на принудителен глад, но какъв смисъл, ако после се върне към обилно ядене и липса на движение?
Затова, ако не сте привърженичка на монодиетите, просто се хранете здравословно и хапвайте повече ягоди – полезни са.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
15 rate up comment 0 rate down comment
pipi ( преди 11 години )
Когато съм с Боко трудно пазя диети- да не кажа никак .Обичам си лиубимото мече и не мога без него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати