Зелено

Храни за пречистване на организма от токсини

20.05.2012г. / 23 03ч.
Аз жената
Храни за пречистване на организма от токсини

Човешкото тяло има механизми, с които само се пречиства, но може би ще е добре да му помогнете като се има предвид, че съвременната храна често е преработена, опакована, консервирана, оцветена и какво ли още не.

Три са основните вида храни, от които ще имате най-голяма полза – плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Започнете от грейпфрута без да се мръщите на специфичния му вкус, защото той е перфектен за начало на деня за детоксикация заради съдържанието си на ензими, които ускоряват метаболизма. Включете и ябълка, защото тя има много фибри, а те са много важни при пречистването на тялото.

Добавете малко настърган пресен джинджифил към соковете, супите и манджите, защото той ще помогне за храносмилането. Лютият корен е пълен с антиоксиданти, които изхвърлят токсините от вас. Джинджифилът съдържа изотоник, който засилва детоксикацията и е добър източник на магнезий, а той пък е нужен за костите особено при жените. Брюкселското зеле и папудата въздействат по подобен начин, тъй като съдържат много витамин C, фибри и други полезни хранителни вещества.

Пречистването на организма няма само да ви накара да се почувствате по-добре физически, но може би ще забележите и друг положителен ефект – умът ви се прояснява, чувствате се по-живи от всякога. Дори и без да сте си поставили за цел детоксикация с тези плодове и зеленчуци, ако ги ядете редовно, ще се радвате на лъскава коса и здрави нокти.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай