Здраве и красота

Да остаряваш красиво и с достойнство, без силикон и ботокс

20.06.2012г. / 14 56ч.
Нина Иванова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В ерата на силиконовите гърди, напомпани устни, гладки като порцелан лица, все още съществуват нормални жени, които мечтаят да изглеждат достойно на своите 40, 50, 60 години. Да не са като секс кукли, с нищо истинско по тях, но все пак и да изглеждат красиви, макар и в една по-зряла възраст.

Няма вълшебно хапче, което да спре бръчките и остаряването, това е естествен процес, който не може да бъде спрян. И не бива. Но за да остаряваме по един красив и здравословен начин, не се иска много:

Усмихвайте се повече! Какво значение имат бръчките, ако вие сте щастливи и в хармония със себе си. Всяка една фина бръчица напомня за един спомен, кой по-весел, кой по-тъжен. Но имате спомените и миналото си, ще имате и бъдещето. Усмихнете се за това, което ви очаква!

Ограничете химията в живота си. Това важи както за хранителните продукти и напитките, така и за козметиката. Използвайте я премерено, не в огромни количества и за всичко по тялото си.

Спортувайте. Никой не е казал, че трябва да се съсипвате да тичате по пътеката в досадния фитнес салон. Тичайте в парка, разхождайте кучето, вървете пеша, играйте тенис на маса или федербал с децата или внуците. Използвайте всеки свободен миг за движение и разходка на въздух.

Обичайте планината. Ако не сте привърженичка на дългите планински походи, не се чувствайте длъжна да ги правите. Но през уикенда, особено, ако нямате вила, на която да почивате, посетете планината. Има достатъчно екопътеки, пригодени за любители планинари. Разходете се, насладете се на тишината и спОкойствието, което излъчват вековните гори. Потопете се в тях и забравете за делничните грижи и проблеми.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай