Здраве и красота

Шуслерови соли за здраве и самочувствие (X част)

08.10.2012г. / 08 35ч.
Аз жената
Шуслерови соли за здраве и самочувствие (X част)

Максимално прочистване: детоксикиращото средство сред минералните соли

Повечето жени се оплакват от няколко излишни килограми. Това само по себе си не е проблем. Закръглените, женствени дами често са по-желани от кльощавите, а „възглавничките“ лесно могат да се прикрият. Но при всяка втора жена наднорменото тегло е толкова силно, че е дори нездравословно и може да се превърне в критичен проблем.

Тук на помощ идва Шуслерова сол №10 – Natrium sulfuricum (Натриев сулфат).

Ако на натриевият хлорид е поверено хидратирането на организма, то натриевият сулфат има обратната задача: да се справи с натрупаното излишно количество вода. Хомеопатично потенциран под формата на Шуслерова сол, този минерал не е слабително средство, а има възбудително действие върху отделителната система, жлъчката и черния дроб и задвижва енергийния добив в клетките. Към списъка с областите на действие на натриевия сулфат можем да добавим и нарушенията в отделителната система (запек и разстройство), а също така и отичането на краката и клепачите на очите и обилно сълзящите обриви.

Проблеми – Всеки допълнителен килограм натоварва ставите. Това води до ранното им износване. Изключително много се натоварват и сърцето, и кръвообращението, и обмяната на веществата. Жените със свръхтегло страдат от присмехулните погледи на околните, не обичат да излизат навън и са самотни.

Най-подходящите соли – Следните Шуслерови соли могат да подпомогнат процеса на отслабване като засилят обмяната на веществата. Сол №10 Natrium sulfuricum D6 стимулира отделянето на излишното количество течности. Соли №5 Kalium phosphoricum D6 активира обмяната на веществата и отделителната система. Сол №9 Natrium phosphoricum D6 регулира обмяната на мазнините.

Дозировка – Преди закуска сутрин по пет таблетки от сол №10, на обяд преди ядене по пет таблетки от сол №5 и преди вечеря по пет таблетки от сол №9.

Научете всичко за солите на д-р Шуслер: www.facebook.com/schusslersalts.bg

Снимка: Reuters

Коментирай