Здраве и красота

Женски фитнес, без да заприличаме на гладиатори

Как да правим упражнения,без да развием големи мускули

11.10.2012г. / 09 46ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Знаем, че най-сигурният път към отслабването и стройната фигура са упражненията. Трудното е да намерим време за спорт. Има няколко лесни гимнастически серии, които ще ви помогнат да свалите килограми и да се вталите, без да развивате яки рамене и квадратни колене и без да влизате във фитнес зала.

Как да намерим време?

Условието е да имате търпение, воля и постоянство. Мястото – у дома или в офиса, през обедната почивка, сутрин в парка, вечер, докато гледате новините – половин час е достатъчно.

Смес от гимнастически системи

Колебаете се между многото гимнастически системи и не можете да изберете вашата. Трикът е в смесицата на елементи от боди-балет, фитнес-йога и пилатес.

Кои мускули да тренираме?

Хитростта е в тренирането на онези мускули, които не са активни през деня, които най-малко използваме, стоейки в една и съща поза зад щанда или седейки зад бюрото в офиса.

Бавно, но ефективно

Упражненията са в средно темпо, понякога даже бавно. Ефективността идва от концентрацията върху движенията и правилното им изпълнение.

Без излишен апетит след тренировки

Човешкият организъм има прекрасна система за защита при рязка загуба на енергия – затова след напрегната силова тренировка имаме зверски апетит. Ако му се поддадем, усилията ни по тренировката се обезсмислят. Затова е по-добре да тренираме бавно, не силово, но редовно.

Радвайте се на мускулната треска

Мускулната болка след тренировката е сигурен признак, че натоварването е било достатъчно.

Очаквайте продължение.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
lubo ( преди 11 години )
Няна никаква опасност от натрупване на мускулна маса при жените, които работятя с големи свободни тежести.Всичко зависи от правилното хранене.Вижте Мирела Демирева-висок скок-тя прави 2-3 пъти седмично по 2-3 тона сбодни тежести-резултата според вас трябва да бъде много мускули-но не е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар