Здраве и красота

Психолози дават съвети за диети

Мотиви как да отслабнем трайно и сигурно

15.10.2012г. / 16 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Не само диетолозите дават съвети за диети, от помощ могат да бъдат и психолозите. Често в трудните случаи се включва цял екип – диетолози, психолози, психоаналитици и фитнес треньори. Ето 3 идеи за желаещите да намалят теглото си:

1. Отслабване с лявата ръка

Когато ядете с лявата ръка (за десняците) или с дясната ръка (за левичарите), изпитвате затруднения и се храните по-бавно, усещате засищане и ви е нужно по-малко количество храна.

2. Нощни психоаналитични сеанси

Поне 3 нощни психоаналитични сеанса са нужни, за да измените представите и навиците си за хранене. Целта на програмата е да се изяснят дълбоките причини за наднорменото тегло и да се направи корекция в подсъзнанието на човек. Нощното време е идеално за работа, защото тогава психотерапевтичният ефект е най-силен.

3. Правилната мотивация

Никакви хапчета и сиропи няма да помогнат, ако нямате правилната мотивация – заредете се поне с 10 мотива за отслабване. Още по-малко с парчето шоколад ще затиснете жизнените си проблеми. Нужно е цялостно препрограмиране на мозъка и ценностите, за да престанете да живеете заради яденето и храната да спре да бъде единственото ви удоволствие.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време