Здраве и красота

Необичайни съвети за добро здраве

Можете да сте по-здрави с няколко прости правила

31.10.2012г. / 08 18ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Освен здравословното хранене, редовните физически упражнения и позитивното мислене, за здравето на тялото и духа си можем да допринесем с някои от следните напътствия.

Домашният любимец на помощ

Свързани статии

Ако сте напрегнати, прекарайте малко време с котката у дома или излезте на разходка с кучето. Понякога човек има нужда от приятел, който само да го гледа право в очите и да слуша без да дава съвети. Присъствието на домашния любимец ще ви накара да забравите чувството на самота и пренебрегнатост.

Изяждайте един банан преди лягане

Бананите са богати на магнезий и калий, а тези елементи помагат на организма ви да премине в състояние на сън. Карбохидратите пък стимулират синтезът на серотонин, който създава чувство за отпочиналост.

Използвайте конец за зъби

Според изследвания, хората с болни венци са двойно по-застрашени от сърдечни заболявания и предразположени към кръвоизливи. Освен това, заболяването на периодонта може да предизвика дихателни проблеми, да причини преждевременно раждане и да се намеси в регулацията на захари в организма. Лошата дентална хигиена позволява на микроби да проникват в различни части на организма и да оказват вреда. Редовното миене на зъбите и изчистването им с конец могат да предотвратят проблеми от подобно естество.

Предпазвайте очите си

Избягвайте да работите на места със смесена светлина. Четете при добре осветени помещения и правете редовни почивки, ако работите с компютър. В противен случай можете да си причините болки в главата и умора.

Занимайте се с доброволческа работа

Идеята тук е да намерите среда, в която да се чувствате комфортно и да се занимавате с нещо, което да ви доставя удоволствие и да ви накара да се чувствате пълноценни и полезни.

Използвайте мозъка си

Хората, които не престават да стимулират мозъка си да работи са по-малко склонни да страдат от отслабване на паметта. Сенилността се характеризира с намалената възможност на човек да се концентрира, да помни и да преценява правилно ситуацията, в която се намира. Четенето, решаването на кръстословици, судоку и всякакви подобни занимания могат да са ви само в плюс.

Избягвайте големите количества безкофеиново кафе

Според изследвания, направени в Университета в Алабама, става ясно, че жените, които пият по 3-4 чаши безкофеиново кафе, са по-склонни да развият ревматоиден артрит.

Казвайте по-често „Благодаря!“

Да можете да оценявате жестовете, отправени към вас, повдига самочувствието и ви прави по-малко уязвими към депресии. Освен това, така ще внесете повече позитивизъм не само в своя ден, но и в този на отсрещния.

Прочетете още:

Коментирай