Здраве и красота

Малки практически стъпки гонят умората на работещата жена

Как работещата майка да се освободи от натрупаното напрежение

08.11.2012г. / 09 50ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Забързаното ни ежедневие поставя на изпитание физическите и емоционалните сили на всяка работеща майка, твърдо решена да се справи на 100% с кариерата, съпружеските и майчинските си задължения.

Как да избегнем стреса или да се преборим най-бързо с него, ако вече „влачим оковите му“?

Свързани статии

1. Сменете звука на сутрешната аларма за събуждане. Ако мобилният ви телефон позволява, изберете мелодия, имитираща звуци от природата – пеещи птички, течаща вода. Това ще има положителен ефект върху тялото и психиката ви през целия ден.

2. Още преди да станете от леглото, направете следното ритмично дихателно упражнение: поемете дълбоко и бавно през носа въздух, броейки до 4. Задръжте 2 секунди и издишайте отново за 4. Повторете упражнението няколко пъти.

3. Включете в закуската си овесени ядки – фолиевата киселина в тях е признато оръжие срещу стреса. А ягодите, малините и боровинките в добавка към овесените ядки са отличен източник на антиоксиданти.

4. Докато се обличате и пиете сутрешното си кафе, пуснете си любимата музика от младежките си години. Тя ще събуди приятни спомени в съзнанието ви.

5. Ако работите, седнали на стол, наложете си правило да ставате за няколко минути на всеки час, а в обедната почивка излезте навън от офиса и ходете с бърза крачка. Това е прекрасен начин да освободите тялото от натрупаното напрежение.

6. В края на работния ден се опитайте да си спомните за всички успешно изпълнени задачи и да задържите само тях в съзнанието си. Позитивното мислене и оптимистичния дух ще държат стреса далеч от вас.

Коментирай