Здраве и красота

4 лесноизпълними идеи за по-добро здраве

Намерете по най-бърз начин 30 минути на ден за себе си

20.11.2012г. / 14 25ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички знаем, че движението и физическата активност са жизненоважни, но независимо от това все си намираме извинение и не правим достатъчно за добрата си физическа форма. Най-често изтъкваната причина е, че нямаме време. А истина ли е това или просто оправдание на мързела ни?

 

Свързани статии

Предлагаме ви няколко простички начина как да намерите по около 30 минути дневно за себе си и за здравето си.

  • Изключете телевизора – намалете с 20-30 мин. дневната доза сериали или забавни предавания. Ако вече сте свели до минимум времето пред екрана, тогава съчетайте тренировката на домашния велоергометър или комплекса асани с гледането на любимия сериал.
  • Ограничете сърфирането в интернет, преглеждането на пощата ежечасно и клюките във Фейсбук. За сметка на това излезте навън и с бърза крачка идете до отдалечения поне на километър супермаркет. Купете нещо дребно (за да не ви тежи) и се върнете също така бързичко. Ето, че с това напълно покривате препоръчителния минимум физическо натоварване на ден за хора на възраст 18 – 65 години в добро здраве и без хронични заболявания.
  • Заменете градския транспорт и автомобила с велосипед. Това е полезен и доста бърз начин на придвижване в града, но ако нямате тази възможност може поне отиването или връщането от работа/лекции да бъде пешком.
  • Ако грижите за децата и домакинството заемат изцяло ежедневието ви, но твърдо сте решили да намерите време за спортуване, помолете за помощ съпруга си, майка си, приятелката си или дори наемете детегледачка (ако имате финансова възможност).

Отделете това време и само след няколко седмици ще установите благотворното въздействие на физическата активност върху духа и тялото си – ще сте бодри, енергични и ще изпълнявате рутинните си задължения с лекота.

Коментирай