Здраве и красота

Как да примамим съня върху възглавницата

Сънчо ви поднася топло мляко с мед и моли да изнесете електрониките от стаята

27.11.2012г. / 12 35ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Добре ли спите нощем? А колко време ви отнема заспиването? Дали затваряте очи и след минута вече сте в обятията на Морфей, или се въртите в леглото с часове губейки търпение и надежда за почивка с приближаване на часа за ставане?

Ако сте от бързо заспиващите – прекрасно, но ако сте представител на тази 1/5 от човечеството, която страда от безсъние – ето един доказано ефективен начин да се излекувате. При това без медикаменти!

Свързани статии

За да сте съвсем сигурни, че сте изпълнили всички традиционни и задължителни „ритуали“ от подготовката за здрав нощен сън ето с какво започвате: лека вечеря без алкохол; кратка разходка (дори в хладното време, ако сте добре облечени тя ще е приятна и благотворна); чаша топло мляко с лъжичка мед; навременно лягане – най-добре не по-късно от 22ч.

И ето, че стигаме до най-същественото – изнесете от спалнята си всички електронни джаджи – мобилен телефон, лаптоп, таблет, телевизор. Какво можете да правите един час преди лягане? Изберете хубава книга (защо не сборник стихове) и прочетете няколко страници или се отпуснете на фона на тиха класическа музика и медитирайте, освобождавайки съзнанието си от натрупаното през деня напрежение.

Направете поредния опит за заспиване, следвайки тези няколко лесни стъпки с искрена вяра, че ще успеете най-после да надвиете безсънието. Бъдете упорити и си дайте поне една седмица време за да проверите дали този метод ще е ефикасен и при вас, преди да посегнете към хапчетата.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария Василева ( преди 11 години )
В забързаното ежедневие на една млада майка това не е възможно - да си легне в 10ч, а в 9 да е прилюила с ангажиментите, при условие че се прибира от работа около 6ч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар