Здраве и красота

Фитнес салон приема само клиенти с наднормено тегло

Фитнес салон само за каймак булки

04.12.2012г. / 15 03ч.
Аз жената
Снимка:Reuters

Снимка:Reuters

Традиционното поле за изява на изваяни тела – фитнесът, може да се окаже застрашителна среда за човек с наднормено тегло. Но не и в английския фитнес салон „Даунсайз“, където се приемат само клиенти, които имат около 23 килограма в повече от идеалното тегло, пише английският вестник „Дейли мейл“, цитиран от Dnes.bg.

Фитнес веригата, която беше вдъхновена от TV шоуто „Най-големият загубеняк“ и има клонове в Чикаго, Лас Вегас и Далас, цели да намали осакатяващата несигурност, която всеки по-пълен човек би могъл да изпита в типичния фитнес салон.

Във фитнес залата на „Даунсайз“ няма огледала по стените, а прозорците са заскрежени, за да не могат минувачи да виждат през стъклата.

Уредите също са така проектирани, че да пасват идеално на по-пълничките клиенти. Например пътеките за бягане са малко по-широки от стандартните.

Свързани статии

Франсис Вишневски, собственик на фитнес веригата, който също е бил с наднормено тегло, знае много добре какво е чувството да влезеш във фитнес, в който се разхождат само изваяни тела. Неговите собствени усилия за отслабване му помагат да види „дупката“ на пазара. И сега той е перфектният посланик на бизнеса си. През последната година той е отслабнал с около 27 килограма с помощта на екипа от „Даунсайз“.

„Големите клубове те карат да се чувстваш като на изложение. Бил съм по-едър през целия си живот и конкретни случки вероятно го правят да изглежда по-лошо, отколкото всъщност е“, казва Вишневски. „Но във фитнес залата, всичко е на показ и всички го виждат. И знам, че жените с наднормено тегло се чувстват по-зле“, допълва той и посочва в уебсайта си: „Не се свежда всичко само до спазването на някаква диета. Клиентите във фитнеса трябва да се научат и на нови навици, които ще изпълняват не само в залата, а и извън нея“.

С това се има предвид, че всички членове получават ръководство от треньор, който ще разработва индивидуален ефективен план за всеки един клиент.

Но какво се случва, когато клиентите достигнат идеалното тегло? Както самия Вишневски, те ще се превърнат във вдъхновяващи фигури, които играят ролята на ментори за новите членове на фитнес клуба.

Един от членовете на клуба в Чикаго – Тара Лоутън, споделя, че е отслабнала с около 9 килограма за 4 месеца. „Понякога ми се плаче от радост, като се замисля как се промени животът ми. Тялото ми отговаря много положително на това.“, споделя Тара.

Още новини непрекъснато се публикуват на Dnes.bg.

Коментирай