Здраве и красота

Красива кожа през зимата с хидратация, масла и компреси

Не мийте лицето с топла вода през зимата и още съвети за сияйна кожа през студените месеци

05.12.2012г. / 16 15ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много жени се оплакват, че състоянието на кожата им се влошава през зимата – става вяла, суха и губи цвета си. Ето няколко полезни съвета как кожата ни да сияе през студените месеци.

1. Преди излизане на улицата не мийте кожата с вода. Още по-малко с топла. Нека да има промеждутък от миенето до излизането от 20-30 минути.

2. След като влезете от улицата вкъщи, сложете на лицето си топла хавлиена кърпа, която да възстанови кръвообръщението. (Намокрете кърпата на чешмата или кипнете вода с термокана и я разредете до поносима температура.)

Свързани статии

3. По-често овлажнявайте кожата с хидратиращи маски и маслени или билкови компреси. За целта сварете силен чай от лайка, сипете в него 1/2 ч. л. зехтин, разбъркайте добре или сипете течността в малко шише от минерална вода и разбийте до разтваряне на зехтина. Напоете марля и сложете компреса на лицето.

4. Вземете си от аптеката хранителни добавки/витамини за кожа и коса.

5. Не прекалявайте с тежките пудри и фон дьо тен, защото през зимата кожата става по-чувствителна заради ниските температури. Дайте й почивка, за да възстанови своя pH-баланс.

6. Не само лицето, но кожата на ръцете и на цялото тяло страда от изсушаване. Ако през другото време на годината си спестявате маслото за тяло, сега го мажете всяка вечер преди лягане с лек масаж и втриване. Добре е процедурата да продължи поне 10 минути, за да дадете възможност на маслото да попие в кожата. И не жалете маслото, ако искате красива кожа.

7. Не забравяйте за пилинга. Дори да не посещавате козметичен салон, правете си домашна пилинг маска или пилинг измиване веднъж седмично. Пилингът маха мъртвия слой клетки и открива чистата и свежа кожа.

Коментирай