Здраве и красота

Нестандартни зимни упражнения за стройно тяло

Съвети за красива фигура през зимата

06.12.2012г. / 09 52ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Отново чистим колите от замръзналия сняг, отново се учим да ходим и да падаме. Въпреки че цялото ни тяло е ангажирано и стресирано от многото неща, за които трябва да мислим през студените месеци, тази натовареност не е достатъчна, за да изгорим калориите, които то натрупва.

Ето няколко лесноосъществими идеи за поддържане на фигурата:

Свързани статии

Скачайте на въже – ако таванът ви не е достатъчно висок и не ви е прекалено неудобно, отидете във входа на блока и направете няколко серии от по 100 подскока. Числото може да ви се струва голямо, но ако можете да скачате на въже, минават доста бързо.

Приклякайте докато ходите – толкова, колкото задния ви крак да се свие в ъгъл от 90 градуса. Няма да се придвижвате много бързо от кухнята до спалнята, но пък ще стегнете бедрата. Това упражнение може да правите само у дома, на улицата ще ви гледат странно и може да се подхлъзнете.

Качвайте се и слизайте по стълбите по-често. Разбира се, ако живеете на 20-тия етаж, можете да си позволите да хванете асансьора за няколко етажа. А ако сте на първия или втория – представете си, че сте забравили нещо в колата и се върнете до долу.

Чистете снега пред входа. Загрява тялото и стяга мускулите. И ви проправя път през преспите. Запишете се като доброволец в списъка на входа и отменете по-възрастните си съседи.

Танцувайте – пуснете си любими песни и разпуснете за известно време – няма да усетите как ще раздвижите всички мускули по тялото си.

Излезте с децата си и играйте на снега. Правете снежни топки, снежни човеци, пързаляйте се с шейна! Забавлявайте се!

Коментирай