Здраве и красота

Съблазнителни устни без ботокс или хирург

Кои са хитростите, благодарение на които устните ни могат винаги да изглеждат зашеметяващо

10.12.2012г. / 10 19ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Едно от най-силните оръжия на женската красота – това са устните. Независимо от размера, дебелината или формата си, те са способни да омагьосат почти всеки мъж. Как – при условие, че на почест са най-много големите, сочни устни?

Има си козметични тайни, които нямат общо с пластични операции или каквато и да било хирургическа намеса. Отговорът е елементарен – цветът и видът на червилото!

Ето как:

Свързани статии

Тънки устни

Целта тук е да ги направим да изглеждат по-месести. При очертаването с молива, излезте малко извън външния им ръб, за да създадете впечатление, че са по-големи, и запълнете със съответния цвят червило. За да завършите, минете отгоре със седефен нюанс на същия цвят или нанесете съвсем малко блясък в центъра на долната устна.

Имайте предвид, че тъмните цветове прибират обема на предметите. Именно затова с тъмни дрехи изглеждаме малко по-слаби, отколкото с по-светли. Ето защо за по-големи устни се стремете да нанасяте по-светли цветове.

Малки устни

Как да ги направим по-големи? Отново имаме игра с молива за устни. Горната устна издължете малко повече в краищата, а долната – опишете по-ниско от естествения й ръб. Запълнете с адекватния цвят червило или със самия молив. Добавете блясък за обем. Относно цвета – важи написаното за тънките устни.

Месести и големи устни

Тези типове устни могат да са истинско предимство, но и могат да ни доведат много ядове. Ако смятате, че устните ви са твърде едри, използвайте молив за устни и ги опишете от вътрешната страна на външния ръб. Нанесете червилото с помощта на четка. Избягвайте бляскави цветове, а се съсредоточете върху по-матови тонове. За предпочитане са нюансите на розовото и бежовото.

Асиметрични устни

Случва се едната устна да изглежда по-голяма или по-малка от другата. Този „проблем“ се решава много лесно като се комбинират хитростите от гореописаните методи. По-плътната устна се очертава от вътрешната страна, а по-тънката – от външната. Така до известна степен размерът им се уеднаквява.

Коментирай