Здраве и красота

Работата чака, а възглавницата ни зове – какво да правим?

Умирате за сън, а имате работа за вършене

13.12.2012г. / 08 59ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Колко пъти ви се е случвало да трябва да свършите някаква работа, но да умирате за сън и почивка? Почти всеки от нас си мечтае за по-дълги денонощия, но, уви, физически разполагаме само с 24 часа. Как да излъжем тялото си и да го задържим будно за още известно време?

На всеки половин или един час се раздвижвайте

Клякайте, подскачайте, разхождайте се, така ще поддържате тялото си активно най-малкото физически.

Свързани статии

Пийте много течности

Дехидратацията предизвиква чувство на отпадналост, пък и разходките до банята отделно ще ви разсънват

Слушайте музика

В никакъв случай не релаксираща, отпускаща, медитативна и т. н., а ритмична и жива.

От време на време хапвайте по малко

Най-добре да наблегнете на ядките (кашу, бадеми), яйцата, плодовете и зеленчуците. Не яжте тежки и мазни храни. Не пропускайте закуската, защото тя е храна не само за тялото, но и за мозъка ви.

Пийте кафе

Но не по много и не наведнъж. Енергийните напитки са лош вариант, защото или съдържат много захар, или вредния за организма аспартам.

Пробвайте с акупунктура

Хванете ушите си за месестата им част и нежно дръпнете надолу, разтъркайте външната част на ръката си между палеца и показалеца или пробвайте да притиснете точката, която се намира на около 4 пръста по-надолу от свивката на коленете ви.

Опитайте и някои странни методи, които често помагат: дъвчете дъвка или малко кубче лед, вдишайте (не прекалено силно) екстракт от мента или намокрете със студена вода ръцете, китките и лицето си.

Ако нищо не помогне, легнете и се наспете – човек не е машина и има капацитет на интелектуалното и физическото си натоварване. Нуждата от възстановяване на силите е нещо неизбежно.

Коментирай