Има всевъзможни монодиети, колкото продукти – толкова и диети. Според мен обаче трябва много да се внимава с всяка една от тях, за да не си навредим на здравето.

Сега ще ви представим картофената диета, която е много подходяща за времето на постите. Тя трябва да се прави не повече от три дни – идеална за онези, които искат да влязат в празничните си дрехи от миналата година.

Полезният ефект от нея е, че картофите прочистват храносмилателния тракт и премахват токсините.

Още по темата

За да спазите тази диета ви трябват около 2 килограма картофи на ден максимум. Това ви е дажбата за целия ден. Трябва да се разпредели на шест порции. Преценете сами дали може да се нахраните със сто грама, с двеста или с триста – ясно е, че колкото по-малко калории поемате, толкова по-сигурно е, че ще отслабнете, но пък няма нужда и да припадате от глад по улиците, ледът ще ви свали на земята също толкова ефикасно и ефектно.

Приготвянето на картофите е лесно – измивате ги хубаво и ги нарязвате на филийки. Пресните картофи са много полезни да се консумират с кората. Предвид сезона – най-добре е да ги обелите, ако смятате, че кората не става за ядене. Иначе кората може да я завиете на розички и да ги опечете – става невероятно хрупкав чипс.

Картофите се пекат във фурната без никакви подправки и през цялото време се пие много вода – поне 2 литра вода на ден.

Това е цялата диета. Като останалите монодиети се приготвя лесно и като ядеш често и по малко само един продукт няма как да не отслабнеш.