Здраве и красота

Празнични прически

Дойде моментът да обърнем малко внимание и на себе си, но нямаме идея какво да правим с косата си?

25.12.2012г. / 10 05ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Стигне ли домакинята дотам, да търси идеи за прически, значи вече е свършила с работата по приготвянето на празничната трапеза или някой услужлив съпруг, мила свекърва, или любима майка е помогнала. Браво при всички случаи!

Остава малко време докато се събере цялото семейство, затова хукваме към банята, взимаме един душ и се озоваваме безпомощно пред огледалото с гребен и сешоар в ръка, несигурни за това каква прическа искаме да си направим.

Прическата може да отнеме часове, само ако я прави фризьор и имаме намерение да посрещаме кралски особи с нея. Можем да се погрижим за косата си и това да ни отнеме не повече от 15-20 минути, но нали трябва да решим откъде да започнем!

Ето няколко предложения, благодарение на които не само ще спестите време, но и ще имате възможност да си изберете стилна и красива празнична прическа.

Френски кок

Изберете си страна, на която искате да завъртите кока си. Следното описание ще е за завъртане наляво.

Сресвате старателно косата надясно, прикрепвате в областта около и над тила с шноли. Добре е да напръскате с лак дясната си страна, за да няма стърчащи коси.

Отново подредете космите на косата с гребен и оформете останалата коса, държейки я с дясната ръка и завъртайки около левия си палец. Нека косата не е събрана в един кичур, а е разпределена така, че да образува плоскост. Първоначално сложените шноли би трябвало да се скрият. Закрепете кока с още шноли и фиксирайте с коса.

Краят на кичура, който оформя кока би трябвало да е останал свободен, затова го пъхнете в горната част на образувалия се отвор от завъртането. Отново на помощ идва лакът, за последни корекции и готово!

Свързани статии

Младежки вълни в стил 40-те

След като измиете косата, разделете я на няколко кичура и навийте ролки до областта на ушите. Не стягайте прекалено много.

Начинът, по който ще фиксирате вълнистите кичури се различава в зависимост от дължината на косата ви и на начина, по който искате да изглеждате. За да сме напълно в крак с модата от 40-те, трябва да се стремим косата ни да не е по-дълга от раменете, затова можете да я хванете за краищата й и да ги прикрепите в основата на тила си с шноли. Довършете детайлите с лак за коса.

Романтична изисканост

Тук отново разиграваме ролките. Този път нанесете малко пяна в косата преди да ги навиете и стегнете по-здраво. Изсушете със сешоар, за да ги фиксирате, и когато пуснете косата, обърнете главата надолу и с пръсти разделете кичурите.

Прекарайте път през косата си – отляво или отдясно, и страната, на която остава по-малкото коса, прикрепете с красива шнола.

Лесен кок

Една домакиня би предпочела да хване косата си здраво, за да не й пречи при шетането около масата и поднасянето на ястията. Ако имате приставка за оформяне на кок, възползвайте се от нея.

В случай, че досега не сте я ползвали, ето как се прави:

Срешете добре косата и я пъхнете в приставката. Плъзнете приставката по дължината на косата и след като минете половината, изберете посока, на която искате да увиете кока. Ако завъртите нагоре, после извийте приставката надолу и скрийте краищата й. Фиксирайте с лак.

Ако нищо не се получи, сложете една коледна шапчица и проблемът е решен! Най-важното е настроение да има!

Коментирай