Здраве и красота

Как от плодова салата да направим засищаща закуска

Може ли да заситим глада само с плодове

16.01.2013г. / 13 10ч.
Ивет Лолова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Има щастливи жени, които не закусват. Едно кафе сутрин им е напълно достатъчно. Други – не по-малко щастливи се задоволяват с една ябълка или портокал за начало на деня. И всичко това – в името на стройната фигура. И за двете групи ще кажем десет пъти „Браво!“, защото е достойно да имаш воля и да следваш своя програма.

Свързани статии

Има различни мнения на диетолози дали, колко и какво трябва да закусваме. Една от теориите е, че първото ядене за деня е нужно да бъде обилно, но и витаминозно. Най-подходящи за това са плодовете. Как обаче да се нахраним с един гол плод? Ето няколко идеи да си направим апетитна и засищаща плодова салата:

Предварително си подгответе един голям стъклен буркан, който ще съхранявате в хладилника с нарязани на много ситно сушени плодове по избор, едро смлени ядки, натрошени на дребно обикновени бисквити, пшеничен зародиш, овесени ядки, смляно ленено семе, кокосови стърготини – едри или фини, сурово неподсладено какао. Пропорциите са по ваш вкус.

Нарежете в купичка за супа с вместимост около 200-250 г сезонни плодове – банан, портокал, мандарина, грейпфрут, киви, ананас от консерва, грозде, ябълка, круша, сливи, райска ябълка, горски плодове – каквото имате в хладилника. Не е нужно да прекалявате с разнообразието – спрете се на царското число 3.

Към нарязаните плодове прибавете 1-2 с. л. от „хранителната добавка“, полейте за разкош с 1 с. л. мед и закуската е готова!

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
( преди 11 години )
Ne sam saglasna, 4e plodovete ne trjabva da se ograni4avat kato obem i kalorii. Ne vizdam smisal da se ograni4ava6 ot drugi ne6ta, a pak da se natap4e6 s plodove. Vsi4ko trjabva da e s mjarka , kogato 4ovek ne iska pa palnee.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Д. ( преди 11 години )
Не съм съгласна с тази статия. Първо, как ще казваме "десет пъти браво" на хора, които не закусват? Та такъв анорексичен подход е вреден и за порицание. Второ, не е сигурно, че се ограничават с 1 портокал заради фигурата. Може просто наистина се засищат някои с 1 портокал. Трето, кой е казал, че трябва на останалите да им стигне "един гол плод"? Ми, като след първия си още гладен, вземи втори, трети, пети... Продължаваш докато се заситиш - няма ограничения. Плодовете са адски полезни и не бива да се ограничават, ни като калории, ни като обем. Даже, калориите от голи плодове, ама в достатъчната им бройка, са по-малко отколкото с подобна хем-сладка, хем богата на мазнини заливка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар