Здраве и красота

Стъпаловиден маникюр – направи си сама

Когато всеки нокът е в различен нюанс на един и същи цвят

19.01.2013г. / 10 20ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Последната мода в маникюра е нокти със стъпаловидно нарастване на цвета. Избирате един цвят – например синьо и започвате да градирате нюансите от най-светлия на кутрето до най-тъмния на палеца. (Още идеи за цветовете в маникюра вижте във фотопогледа Модни лакове за нокти – блясък, мат и декорации)

 

Свързани статии

Градиращият маникюр има за цел да привлече максимално вниманието на околните към ноктите, които изглеждат стилно, но не и вулгарно, дори когато се използват ярки цветове.

Изберете вашия цвят и пробвайте – ще ви трябват 5 броя лак за нокти: от бяло, през сребристо, през нежносиво до оловно или гамата на зеленото, бежовото, розовото, червеното. Най-тъмния цвят оставете за палеца.

Как да си направим нюансите на цвета сами?

За целта ще ви е нужно кръгла плоска чиния, обикновено стъкло или стъклена дъска за рязане на хляб. Вземете 2 цвята лак – бял и син. Капнете от синия цвят три малки „локвички“, с помощта на малка шпатула започнете да смесвате капка по капка с белия лак, докато получите градиращи нюанси на сивото.

Стъпаловидният маникюр е добър избор за деловия стил, а за свободното време – внесете нотка закачливост с шарените нокти, където всеки пръст е на различно мнение.

Коментирай