Здраве и красота

Кой цвят на косата ни отива най-много?

Бунтарките са чернокоси, романтичките – блондинки, а коя е вашата боя за коса?

23.01.2013г. / 15 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Емоционалната и изменчива женска природа напълно оправдава желанието за проба и смяна на цвета на косата. Кой цвят обаче ви отива най-много? Изборът на боя за коса трябва да бъде направен рационално, за да сте сигурни, че новата визия няма да подчертае възрастта ви или дори да ви състари, няма да направи видими недостатъците на кожата ви или пък да направи лицето ви да изглежда уморено. Често бунтарките-тийнейджърки се боядисват в гарваново черно, а младите жени с нежни романтични души са блондинки, но дали цветът им отива? За да избегнем тези грешки, ето с какво трябва да се съобразите:

Свързани статии

Тенът на лицето и цветът на косата

Двете неща трябва да си съответстват. Природата поначало се е погрижила за това – чрез пигмента меланин. Например – на светлата кожа съответства руса коса; на кожата с меден цвят – кестенява коса; брюнетките са с маслинен оттенък на лицето; червенокосите жени имат естествена бяло-розова кожа. За да изглеждате естествено, не нарушавайте това правило. Ако искате промяна – търсете я в оттенъците на присъщите ви по природа цветове – 1-2 тона по-светли или по-тъмни.

Тенът на лицето, кожата и цветът на очите

Трите неща трябва да си съответстват. Съобразете се към кой от 4-те основни цветотипа се определяте – зима, пролет, лято или есен. Така ще уцелите кой нюанс на кафявото ви отива повече – топлият или студеният. Правилото тук е студено отива на студено и топло на топло. Дамите със сиви, сини очи и с бяла кожа ще бъдат много красиви с коса, оцветена в студените нюанси – пепелнокафяво, пепеливо и платиненорусо. Дамите с кафяви, зелени и орехови очи и с кожа в топъл цвят ще бъдат очарователни с меденокестеняви и златисти коси. На много светлокафявите очи ще отива коса в тъмнокестеняв и черен цвят.

Червени бузи

Жените с постоянно румени бузи трябва да избягват топлите цветове за боя за коса, а по-добре да се боядисат в пясъчни тонове, шампанско, пепелнорусо или студенокестеняво. Дамите с алергия на лицето да забравят за червените коси.

Бръчиците на възрастта

Ясно е, че състоянието на кожата ни се мени като основно с възрастта се появяват бръчици, петънца или тъмни кръгове под очите. В този период е добре да боядисате косата си в нито много светли, нито много тъмни цветове.

За сивите коси – светли цветове

Няма да изненадаме никого, ако повторим златното правило – сивите коси се скриват най-добре със светли цветове. Колкото повече остарява една дама, толкова в по-светло трябва да боядисва косата си. Светлите тонове освежават и подмладяват излъчването на лицето. За натурално кестенявите коси са подходящи 2-3 тона по-светлокафяво; за по-светлокафявите – пшеничено, натуралнорусо и пепеливите оттенъци.

От блондинка – брюнетка

Животът ви е омръзнал, скарали сте се с гаджето или други житейски проблеми са ви налегнали – естествено е, че най-сигурният начин да си помогнете е като промените кардинално външността си. Правилно ли е или не е това решение е въпрос на друг разговор, но истината е, че в много случаи помага. Съветът тук е – направете промяната постепенно – с не повече от два тона разлика в цвета, а другия месец – с още толкова. Иначе рискувате сериозно да увредите структурата на косъма.

Експериментирайте с разум

Ако не сте сигурни в избора си, пробвайте новия цвят с шампоан оцветител. Хареса ли ви – смело променете цвета на косата си, което със сигурност ще се отрази благоприятно и на самочувствието ви, самооценката и на целия ви живот.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ivka ( преди 8 години )
ami imam edin vupros az sym sys cherni ochi i bqlo lice togava kakyv cvqt da sloja pri polujenie che bqh estestvewno rusa i s vremeto potamnq mi kosata ,no stana mejedu tymno ruso i kestenqvo do 8mi klas zaschtoto az se boqdisah v cherno i taka godini na red...,a sega se izsvetlqvam sama i bqh kakvi li ne cvetove v kuschti sam samichka i kosata mi e zdrava,no ako iskam da sloja neschto ruso s rozov otenak ili pyk cherveno ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Esti ( преди 11 години )
> Това е нещо като тест.Може да ви се струва малко тъпо,но е.> истина-збъдва се повярвайте ми!>> 1.Напиши името на човек от срещуположния пол.>> 2.Кой е любимият ти цвят от тези:>> жълт,черен,червен,син или зелен?>> 3.Първият ти инициял.>> 4.Месецът ти на раждане?>> 5.Кой цвят харесваш повече,черно или бяло?>> 6.Напише името на човека от същия пол като теб.>> 7.Любимото ти число?>> 8.Калифорния или Флорида?>> 9.Кое харесваш повиче:езеро или океан?>> 10.Напиши желание.>>>> 1.Това е името на човека,в който наистина си влюбен.>> 2.Ако си избрала..>> червено-ти си жив и изпълнен с любов.>> черно-ти си скромен и агресивен.>> зелено-твоята душа е щастлива и излъчва спокойствие.>> син-ти си човек със спонтанен характер.>> жълто-ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.>> 3.Ако инициалът ти е.>> А-К-имаш много приятели и любов в живота си.>> Л-Р-опитваш се да се наслаждаваш на живота и любовтати скоро ще.> раэцъфти>> С-Я-обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.>> 4.Ако си роден през.>> Януари-Март-годината ще е добра и ще разбереш,че си се влюбил в.> човек,който не си очаквал.>> АПРИЛ-ЮНИ-ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дълго.>> ЮЛИ-СЕПТЕМВРИ-ще имаш незабравима година с много проблеми.>> ОКТОМВРИ-ДЕКЕМВРИ-годината няма да е от най-добрите,но ще.> откриеш сродна душа.>> 5.Ако избереш.>> ЧЕРНО-живота ти ще тръгне в различна посока,ще имаш много.> промени но посли ще се радваш на тях.>> БЯЛО-ще намериш приятел,който ще ти се доверява ще направи.> всичко това но може и да не го разбереш.>> 6.Това е най-добрият ти приятел.>> 7.Това е броя на близките приятели,които ще имаш в живота си.>> 8.Ако избереш.>> КАЛИФОРНИЯ-обичаш приключенията.>> ФЛОРИДА-романтична душа си.>> 9.Ако избереш..>> ЕЗЕРО-верен си на приятелите си,но си малко разсеян.>> ОКЕАН-ти си спонтанен и обичаш места с хора.>> 10.Желанието ти ще се сбъдне,ако пуснеш това в друг форум в.> рамките на 1 час.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар