Здраве и красота

Най-атрактивната жена в компанията – как да го постигнем

Овладейте собствената си харизматичност, за да завладеете мъжките сърца

29.01.2013г. / 12 30ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Класическа сцена от всеки романтичен филм е главната героиня да привлече в мига на появяването си погледите на всички присъстващи мъже върху себе си. Тя задължително е изключително привлекателна, с пленително красиви очи и непреодолимо съблазнителни крака. На подобна гледка можем да сме свидетели също и в рекламните клипове за парфюми или гримове, но как точно се получава в реалния живот? Можем ли без да сме в кожата на Анджелина Джоли или Катрин Зита Джоунс да направим така, че жените да искат да са като нас, а мъжете – да искат да бъдат с нас?

Какви са тези на пръв поглед неуловими качества, които притежават специалните жени, та с присъствието си сякаш озаряват пространството около себе си? Първият и безспорно очевиден фактор е външната красота. Но на практика има и невероятно харизматични дами, които далеч не могат да бъдат наречени красавици. Така стигаме до въпроса какво точно е харизма и човек по рождение ли я притежава или може да се научи някак да излъчва чар и обаяние. В превод от гръцки думата „харизма“ означава „дар от Бога“, следователно магнетичното привличане на харизматичните жени е божествен подарък по рождение, но все пак нещо може да се направи и след раждането.

Социолозите и психолозите смятат, че харизматичните личности имат изключителната способност да заразяват останалите с емоциите си и да ги вдъхновяват. На първо място в арсенала от разхубавяващи и заразяващи публиката „оръжия“ специалистите поставят усмивката. Всяка жена е по-красива, когато се усмихва, тъй че не забравяйте да го правите често ако попаднете в мъжка компания. Изразът на лицето и жестовете улавят вниманието на аудиторията доста преди цялостната визия. Емоционалната изразителност, както физическа, така и словесна, играят изключителна роля за първоначалното впечатление, което правим.

Полезен съвет за поведение пред непозната мъжка аудитория с цел да я очаровате, е да се държите със самочувствие и убеденост, че всички те ви харесват. Неминуемо ще се усети топлотата и близостта, която излъчвате и те ще ви отвърнат със същото.

Харизматично привличане имат жени, които могат да разкажат нещо интересно, лесно общуват с околните, имат добро чувство за хумор и някак неусетно и без усилие повдигат настроението на другите с присъствието си.

Още един безпогрешен начин да отприщите магнетизма си е като фокусирате вниманието си и покажете искрен интерес към това, което някой от компанията ви говори. Трикът е да успееш да накараш мъжа срещу теб да се чувства така, сякаш е най-важен в момента и другите наоколо не съществуват. А нали познавате ефекта на доминото? Станете ли интересна за един от присъстващите, почти сигурно е, че ще привлечете върху себе си и вниманието на останалата част от компанията.

Коментирай