Здраве и красота

Жените пият повече, когато са омъжени

Необвързаните жени вдигат чашката по-рядко

31.01.2013г. / 13 21ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Интересно е да се анализира как бракът влияе на склонността ни да пием повече или по-малко алкохол. Докато при жените се наблюдава увеличение на количеството спиртни напитки, които приемат, при мъжете ситуацията е точно обратната.

Кога един мъж пие? Най-често тогава, когато се събере с приятели. Поводите могат да са най-различни – футболен мач, ергенско парти... петък вечер. Когато е в компанията на жена, в старанието си да се представи възможно най-добре, той се ограничава в пиенето. Дори след като намериш човека, с който можеш да се чувстваш комфортно във всеки един момент, пиенето със старите приятели сякаш е по-весело.

Свързани статии

Колкото и по-малко да пие мъжът у дома, основната причина за жената да започне да употребява повече алкохол, това е влиянието на съпруга й.

Значителен процент от анкетираните мъже признават, че при евентуална раздяла, те са по-склонни да удавят мъката в пиене. Жените пък от своя страна споделят, че едно от нещата, които биха оставили зад себе си в такъв момент, са алкохолните навици.

Въпреки че проучването е официално направено от Американската асоциация по социология, проучилите въпроса признават, че направените изводи не могат да се приемат за характеристика на поведението спрямо алкохола на всички представители на мъжкия и женския пол. И все пак – откроява се тип „тенденция“, която малко или много присъства в психиката на немалко хора.

Българите се славим с издръжливостта си на спиртни напитки или най-малкото на нездравословния инат, с който подхождаме към тях. И мъжете, и жените могат да покажат завидни способности на приемане на значителни количества алкохол. Дали бракът има влияние върху това и по нашите земи?

Коментирай