Здраве и красота

Покана за танц

Защо да се запишем на курс по танци?

07.02.2013г. / 14 40ч.
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На първо място танцуването е удоволствие, но и здраве. Сама по себе си това е достатъчно голяма полза за нашето здраве – както физическо, така и психическо. Но танцуването е също култура и стил на живот. Танцувайки, ние се учим да общуваме с другите. Ето кои са най-важните ползи от танцуването:

В танцуването участват повечето мускули на тялото

Свързани статии

От това можем веднага да си направим извода, че не е необходимо да плащаме за тренировки във фитнес салон, а със същия успех можем да се запишем на курс по танци. При това няма да имаме нужда от специално оборудване, а само от чифт удобни обувки. Наистина не е необходимо да сте професионален танцьор, за да подобрявате здравето си танцувайки. Какво по-хубаво от това – доставяш си удоволствие, създаваш си настроение за часове и дни напред и тренираш мускулите си. При това на фона на любима музика.

Учейки се да танцуваме, засилваме контрола върху собственото си тяло и тренираме умението си да балансираме

Вероятно е излишно да се подчертава огромната роля, която танцът оказва върху стойката на тялото ни – гърбът ни се изправя, повдигаме гордо брадичката нагоре, а походката ни неволно привлича погледите на околните.

Развивате гъвкавост и сила

Ако се запишете на курс по танци ще установите, че те задължително започват със загрявка и разтягане на мускулите. Тези упражнения развиват в голяма степен гъвкавостта на тялото ви, а всички знаем каква е ползата от това за здравето ни. Тялото ни е във форма и случайни злополуки като навехване на крак, подхлъзване, падане са много по-малко вероятни. Колкото мускулите ни са по-силни, а тялото – по-гъвкаво, толкова по-малък риск има от контузии.

Една от най-хубавите страни на това занимание е, че всеки може да избере за себе си този стил танци, който най-много му допада. Изборът е много голям. От вас се иска само да вземете решението и да пристъпите към дансинга.

Емоционално здраве

Да не забравяме, че емоционалното ни здраве е точно толкова важно, колкото и физическото. Танцуването поражда положителни емоции у нас и ни помага по уникален начин да се освободим от стреса. От друга страна добрата физическа форма, в която танцът ни поддържа, води до повишаване на самочувствието и самоуважението ни. Всичко това ни дава повече шансове да намерим сродна душа, нови приятели или дори принца на мечтите си, тъй като за танцуването често са необходими поне двама души. Дансингът е ваш!

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
ne bih iskala s drugi hora Dostata4no e da e s liubim 4ovek - milia mi BOKO , Togava moje i da ne e s kurs , da e ot du6a i sarce i e po-hubavo ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота