Здраве и красота

Как ни разболява лошото настроение?

Мислете позитивно, за да сте здрави

12.02.2013г. / 10 47ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки близък, приятел, съсед или случайна разговорлива дама в автобуса, е способен както да ви разкаже драматичната история на дългия си живот, така и да ви проповядва колко е важно човек да бъде позитивен, иначе „нищо на тоя свят нямало да му провърви“.

Все повече учени се интересуват от влиянието на емоциите върху здравословното състояние на хората. Най-напреднали страни в тези търсения са Швейцария и Германия, също Испания (в университетите на Сарагоса и Барселона) – там също се извършват много изследвания в тази насока. Книги, които провокират читателя да възприема себе си като светлина, които споделят начини за лекуване с ръце и всякакви подобни стават все по-популярни.

Според известни физици, работещи за НАСА, началото на всяка болест може да бъде разпознато в електромагнитното поле (или с други думи в аурата на човек) преди да се отрази на физическото тяло. И точно по тази логика усложненията биха могли да бъдат избегнати, ако се погрижим за проблема, преди да е станал физически.

Свързани статии

Една от най-противоречивите теории в последно време е тази на д-р Хамер, специалист-онколог в университета в Мюнхен. Неговите концепции противоречат изцяло на общоприетите за произхода на рака. Той не смята че болестта е на случаен принцип, или че може да бъде наречена „грешка на природата“. Той твърди, че тя възниква вследствие на сложно взаимодействие между психиката, мозъка и съответния орган на човека. Често това се свързва директно с неочаквани травматични преживявания, чието отражение може да бъде наблюдавано на скенер в точно определена зона на мозъка.

Известната терапевтка от САЩ Луис Хей, преминала сама през тежката болест, разказва как се е научила да различава сама емоционалните корени на болестното си състояние, как да ги избягва с позитивна настройка към живота и как това поведение я е избавило въпреки всички негативни прогнози.

Сякаш се оказва, че да вникнем в себе си и да търсим сами отговорите на това какво най-силно ни въздейства в живота може да ни даде по-правилна диагноза и по-мъдър съвет от този на най-добрия доктор по медицина или друг лечител. Бъдете позитивни – това е най-малкото, което можете да направите за себе си.

Коментирай
Свободно време