Здраве и красота

Любовна гимнастика за двама

Неразделни и в спорта

15.02.2013г. / 14 21ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Независимо че съвестно и честно си даваме сметка колко е важно за здравето и външността ни да бъдем в добра физическа форма и редовно да спортуваме, щом се омъжим или заживеем на семейни начала с приятеля си все не успяваме да намерим време за фитнес залата или поне за 15-минутния крос в парка. И все пак... който търси – намира. Ето няколко лесни, забавни и приятни предложения за физическо натоварване, предназначени за изпълнение по двойки.

В ритъма на танца

Обзалагам се, че на всяка жена това й е любимо. За жалост част от представителите на мъжкия пол са доста „вързани“ в краката, но с усърдие всичко се постига. Освен интимни моменти, танцът ни предлага много ефективен начин за раздвижване и физическо натоварване. Можете в зависимост от настроението си да изберете агресивния звук и ритъм на хард-рока или чувствената мелодия на тангото. Другата положителна страна на този „спорт“ е, че можете да изберете според вкуса и предпочитанието си къде да го практикувате – в дискотека, клуб, на организирани курсове по танци или у дома в хола.

Хвърляне на топка

В специализираните спортни магазини можете да намерите медицински топки, които не са много тежки и са предназначени за подобни упражнения. Застанете на около 3 метра от партньора си и .... просто си спомнете как като дете сте си подхвърляли топка пред блока или в училищния двор. Като свикнете с тежестта на топката, можете да смените позицията си – да клекнете или да се обърнете с гръб към партньора и да хвърляте над главата си. Бъдете креативни и ще се изненадате колко много и различни части на тялото може да натовари това обикновено упражнение.

Клекни – стани

Това доста натоварващо упражнение също е много подходящо за изпълнение по двойки. Застанете един срещу друг и се хванете за ръце – така ще имате стабилност, осигурете си достатъчно място за да не засрещнете коленете си и започнете едновременно да клякате и да се изправяте като единия от вас брои, за да отмерва темпото и поддържа синхрона. За да разнообразите и усложните упражнението, можете да сложите ръцете си върху раменете на партньора и да се завъртите леко, така че да се разминават коленете ви при клякането. Не се отказвайте ако ви се стори трудно. Само след няколко дни редовно клякане ще влезете в чудесна форма.

Кой е по-устойчив

Застанете в изправен стоеж и вдигнете настрани ръцете си. Партньорът ви трябва да застане зад вас в същата позиция и да сложи дланите си върху вашите. Повдигайте ръцете си нагоре докато той ги натиска надолу и след 7-8 секунди сменете посоката на натиска, както и позицията на ръцете. Повтаряйте упражнението докато ви е забавно и наблюдавайте кои мускулни групи участват най-активно в него.

Нека да се разтегнем

Отново сте в изправен стоеж. Краката са разтворени на ширината на раменете. Партньорът ви заема същата позиция на два метра срещу вас и изпълнява огледално в синхрон същите движения като вас. Целта е без прекалено напрежение върху ставите си да разтегнете чрез навеждане напред и назад и усукване наляво и надясно кръста, след това раменния пояс и накрая врата. Темпото, в което изпълнявате това упражнение трябва да е спокойно, а вниманието ви трябва да е насочено към бавното и ритмично вдишване и издишване.

Коментирай