Здраве и красота

Блондинка доказа, че е умна

Британка с руса коса разби клишето за глупавата блондинка

20.02.2013г. / 15 51ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Шестнадесетгодишната ученичка от Есекс разби клишето за блондинките като жени с ограничен интелектуален багаж.

Лорен Барб притежава коефициент на интелигентност 161 бала, което е повече отколкото на трима големи мислители – Бил Гейтс, Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн.

Свързани статии

Любимите занимания на девойката са обикновени – тя обича да гледа „жълти“ предавания по телевизията и се възхищава от Парис Хилтън. Като изключим русия цвят на косата й, Лорен има малко общи неща с блондинките. Според статия в Еxaminer тестът за IQ минала на шега и дори сама не очаквала, че резултатът й ще бъде толкова висок – за сравнение средният бал на връстниците й е 100.

Майката на Лорен, 45-годишната Сю Марб, споделя, че в града им са смятали дъщеря й за глупавичка. „Образът на момичетата от Есекс е по-скоро отрицателен. Хората смятат блондинките за глупави, а ето че Лорен разби на пух и прах това клише.“ – казва тя.

Сега Лорен се готви да кандидатства архитектура в университета в Кеймбридж. Тя се надява един ден да стане толкова известна, колкото е любимата й актриса, също блондинка – Дениз ван Оутен.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
( преди 10 години )
Първият коментар е прекрасно доказателство, че има ограничени и сред брюнет(к)ите. Глупостта ходи по хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Mari-lu ( преди 11 години )
Естествено, че няма никаква връзка между цвета на косата и интекта.Причината да се смятат блондинките за глупави, е, че понеже минават за красиви, не обръщат внимание на образованието си - както впрочем се случва с много от красивите хора -било то мъже или жени, или руси или чернокоси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
anonymous ( преди 11 години )
Има гении с всякакъв цвят на косата, това не е тайна. Но определено няма гении, на които животът им да се върти около жълтите предавания и Парис Хилтън. Има нещо гнило в тази статия. Или не е спомената голяма част от персоналността на горепосочената или резултатите от теста й за интелигентност са грешни! И също така няма как всички в града да са я мислели за глупава, при IQ 160. Когато един човек е толкова интелигентен, останалите го определят поне за средно интелигентен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
( преди 11 години )
Една птичка пролет не прави! И една умна блондинка мит не разбива. А и аз познавам една умна блондинка, ама това означавали, че след като има 1 % умни и останалите 99% са такива?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар