Здраве и красота

Определиха идеалната разлика между жената и мъжа

Търсим идеалната двойка

21.02.2013г. / 15 45ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Учените от университета в Хронинген, Холандия, провели проучване, което да установи колко е идеалната разлика във височината между жената и мъжа. В проекта участвали 50 000 доброволци.

Свързани статии

Резултатите показват, че жените предпочитат мъже с ръст не по-високи от самите тях с 20 см. Според силния пол дамата трябва да е по-ниска от тях със 7,5 см. Така определили идеалният ръст за мъж – 1 м. и 90 см, а за жената – 1 м. и 74 см.

В същото време американски психолози напомнят, че лидерските качества на човек се определят от ръста му – високите хора предизвикват повече доверие.

В изследването не се посочва какви са били мотивите за избора на сантиметри – дали са само естетически – как двамата стоят един до друг или има и психологически момент. Нищо не се посочва и за обратния случай – как се чувства двойката, когато жената е по-висока от мъжа.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мъж - 1.90 ( преди 11 години )
По-скоро трябваше да дадат някакви граници. За мъжът нормалният размер, за да не е комплексар е между 1.85 - 1.95. За жената границите са между 1.68 и 1.84. При дамите са малко по-широки, защото модата им позволява да сложат висок ток, който визуално да ги въведе в границите. ;) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Сис ( преди 11 години )
8 rate up comment 10 rate down comment
( преди 11 години )
Какви са тези кобилки бе по 1.74 и баскетболисти по 1.90 ? Малко неестествени размери, не мислите ли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар