Здраве и красота

3 съвета за дълготраен лак за нокти

Лесно е да се радваме по-дълго на маникюра си

01.03.2013г. / 09 30ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Освен естетически завършек на пръстите на ръката маникюрът представлява своеобразно произведение на изкуството, което всяка жена с малко повече сръчност и въображение, може да сътвори. Отнема известно време да си поиграеш с четката и да апликираш лака така, както ти харесва. А колко време издържа един маникюр? Още с първото измиване на чиниите се налага да посегнем към лакочистителя.

Как да удължим живота на лака си?

Почистване на ноктите

Бързайки да положим нов слой лак, пренебрегваме важността на почистването на ноктите с лакочистител. Чистите нокти са добра основа за здрав лак. Ако има останали следи от предния лак, почистете го с ацетон. После натопете ръцете си в сапунена вода за малко. Изтъркайте нечистотиите от ръцете си, избършете ги и когато са напълно сухи, нанесете новия лак.

Лак на слоеве

Преди да лакирате с желания цвят, положете основа за лак. Слоят трябва да е тънък и да е напълно изсъхнал. Тук на помощ идват бързо засъхващите лакове.

Свързани статии

Първият слой лак трябва да бъде хоризонтално поставен. Оставете да изсъхне добре и нанесете втори. Не прекалявайте с количеството лак, защото има опасност да се образуват балончета.

Съхнене/изсушаване на ноктите

Вариантите са два – можете или да оставите ноктите сами да изсъхнат, или да ги изсушите със сешоар, ако бързате. За да се задържи по-дълго време лакът, топнете пръстите си в студена вода за малко. Ръцете трябва да са сухи, когато нанасяте лака, но това не означава, че трябва да останат дехидратирани. Мажете ги с крем редовно – това също ще спомогне за дълготрайността на маникюра ви.

Коментирай