Здраве и красота

Красива коса и нежна кожа с помощта на Азия

Тайни за красота от мъдра Азия

13.03.2013г. / 10 41ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Не без причина жените от азиатския континент са надарени с красива коса и кожа. Как я постигат? – не по-различно от която и да е друга жена: с правилна диета, грижа за кожата и чрез начина си на живот. Флората в отделните зони на земното кълбо съответно е различна, а азиатските съставки явно присъстват най-често в продуктите за красота и в спа терапиите. Ето няколко идеи, които можем да откраднем от дамите на изтока:

Ориз

Знаете ли, че оризовото мляко може да се използва вместо слънцезащитен крем? Оризовото мляко притежава изключителни качества, заради които се използва в масажни масла, ексфолианти и продукти за детоксикация на кожата. Маслото от оризови трици съдържа голямо количество витамин E и повишаващи нивото на колагена съставки, благодарение на които се постига бляскавината на кожата. Фибрите на ориза пък спомагат за прочистването на червата – така постепенно кожата ни се изчиства и става безупречна.

Свързани статии

Соя

Вероятно предполагате, че ще ядем въпросната соя. Оказва се обаче, че в този случай става въпрос за поставянето й върху лицето. Соята действа като антиоксидант и е естествен овлажнител за кожата. Ноктите стават по-здрави, бръчките се изглаждат, косата придобива обем – определено трябва поне за малко да е част от режима ви за красота.

Кокосово масло

Благодарение на кокосовото масло, ще се радвате на красива, хидратирана коса по-дълго време и ще предотвратите загубата на протеини при увредените косми. Втритото в скалпа на главата кокосово масло действа като слънцезащитен крем. То намалява тъмните петна по лактите и коленете и може да се използва за премахване на грим.

Пачули

Ако сте любители на парфюмите, не може да не сте чували за пачули. Използва се в ароматерапията като основа за етерични масла. Спомага за намаляването на акне, бори се с умората, предотвратява напукване на кожата, успокоява нервите и като цяло има релаксиращо въздействие на цялото тяло.

Зелен и бял чай

На изток денят на семейството започва с чаша зелен чай, последван от жасмин или бял чай, поднесен с традиционния им обяд. Съставките на зеления и белия чай действат като естествени антиоксиданти, които спомагат изхвърлянето на свободните радикали от организма. Резултатът – гладка, красива, нежна кожа.

Коментирай