Здраве и красота

Малко грим помага при интервю за работа

Жените без грим изглеждат съмнително

19.03.2013г. / 13 02ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Деловата среща изисква делови подход към външността ни. Ето с какво трябва да се съобразим, за да направим добро впечатление. Искате да впечатлите бъдещия си работодател или бизнес партньор, тогава се стремете към професионалния имидж на жена, уверена в своите сили и възможности.

По мнението на психолози жената, която не ползва дори минимална декоративна козметика често страда от комплекси, свързани с външността си. Обратното – прекаляването с разкрасяването и яркият грим намекват за силни душевни колебания относно женската й същност.

Според едно изследване жените с грим изглеждат по-умни. Така че, не пропускайте да сложите едно червило и бегли сенки. Правилата за гримиране при делови контакти са същите като при дневния грим, но още по-стриктни.

Добро впечатление прави жената с лек, пестелив грим в сравнение с тази, която изобщо не е разкрасила лицето си. Стилистите препоръчват тонален крем, пудра, матово червило и спирала за мигли или сенки с цвета на кожата.

Силният парфюм може да ви изиграе лоша шега, затова в деня на срещата заложете на дезодорант.

Прибрана и сдържана прическа – помислете за възможно най-класическия вид на подстрижката си. Добро впечатление прави откритото лице, което не се крие зад букли или много дълъг бретон. Ако имате възможност, приберете косата си на кок или на опашка.

Забравете за дългия маникюр – той е за безработните, свободно шляещите се жени. Подкъсете ноктите си и ги украсете с неутрален лак или с класическите нюанси на розово и червено.

Коментирай