Здраве и красота

Кой плод е враг номер едно за отслабването?

Коя храна е за диета и коя за тежка физическа работа

20.03.2013г. / 14 56ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Известно е, че определени хранителни продукти засищат празния стомах и утоляват глада за дълго време, докато други повишават апетита. Изследователи от университета в Сидни, Австралия, провели изследване, в което сравнили ефекта на засищане на няколко храни. Резултатите показали, че ефектът от бананите е равен на ефекта от тестените изделия – като кекс, солени питки и др.

Свързани статии

Въпреки че бананите са богати на хранителни вещества и са много полезни за стомаха, те са противопоказни при диети за отслабване. Забравете за банана като междинна закуска, ако спазвате програма за вталяване. В този случай изяжте един портокал.

Бананите са идеалният плод за възстановяване на силите след физическа активност – усилена работа или спортна тренировка. В някои случаи увеличаването на нивото на захар в кръвта е нежелателно, а след напрегната физическа дейност инсулинът помага за попадането на глюкозата в мускулните клетки, където става възстановяването на тъканите. Затова много треньори препоръчват след занимания със спорт да се ядат продукти с висок гликемичен индекс.

Коментирай