Здраве и красота

Лесни упражнения за плосък корем и манекенска талия

Красиви по бански – да оформим тялото си сега

25.03.2013г. / 16 01ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Скоро ще ни замирише на море, затова ранната пролет е идеалното време да се повталим, пооформим, за да блеснем с цялата си красота по бански на плажа.

Има дълги системи от упражнения за плосък корем и манекенска талия. Знаем, че от тях ще има ефект, само ако не ги правим от дъжд на вятър, а последователно и търпеливо – ден след ден. В един момент ще се огледаме в огледалото и ще забележим промяната, а може би тя ще проличи първо по станалите ни широки дънки и поли.

Свързани статии

Усукани коремни преси

Легнете на пода. Сложете ръце зад главата. Вдигнете краката като леко ги свиете в коленете. Бедрата трябва да бъдат във вертикално положение.

Поемете въздух, повдигнете раменете от пода като едновременно приближавате коленете към главата. Усучете тялото си така, че десният лакът да докосне лявото коляно. После повторете и с десен лакът – дясно коляно.

За по-бързи резултати повтаряйте упражнението всеки ден, като започнете с 5-10 минути обща загрявка.

„Едно“ – упражнение за дишане

Стресът е много важна причина за натрупване на мазнини около талията. Стресът повишава нивото на кортизол – хормонът, отговорен за натрупването на мазнини около стомаха. За да намалите напрежението изпълнявайте следното упражнение. Седнете удобно на тихо място. Поемете дълбоко въздух и бавно издишайте. Това ще проясни мислите ви. Продължавайте да дишате дълбоко като се концентрирате върху произнасянето на думата „едно“ при всяко издишване. Изпълнявайте упражнението 5-10 минути веднъж на ден, два пъти или винаги, когато имате нужда.

С мисъл за манекенска талия

Представете си, че вътре във вас има магнит, който дърпа корема към гръбначния стълб. Заедно с това и физически „гълтайте“ корема си. Така упражнявате мускулите и скоро упражнението ще ви стане навик. Правете го всеки път, щом се сетите за наедрялата си талия и „биреното коремче“.

Коментирай