Здраве и красота

Храни, които повишават либидото

Липсата на сексуално желание се „лекува“ с храна

22.03.2013г. / 16 55ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Може би понякога ви се струва, че искрата на сексуалността ви е изгаснала. Причините може да са много, а решенията – още повече. Едно от тях е подходящата храна, която приемате. Природата е създала естествени продукти, които повишават либидото. Кои са те?

Бадеми

Добре е да се ядат сурови без никаква захар или сол. Пресните бадеми могат да се натрошат и да се използват за украса на сладкиши. Те помагат за отделянето на хормони, важни за сексуалното ви здраве и мастни киселини, които предоставят значими суровини за организма. Самият мирис на бадемите повдига настроението и влияе на страстността ви.

Свързани статии

Банани

Бананите са много добър източник на ензима бромелаин, който повишава сексуалността и предотвратява импотентността. Освен това носят голямо количество енергия на тялото ви, а съдържат и полезни за организма вещества (като калий) и витамин B.

Яйца

Яйцата съдържат витамини B5 и B6, които регулират нивото на стреса в организма. Кокошите яйца и хайверът са богат източник на хранителни вещества. Ето защо е добре да включите към хранителния си режим едно сварено яйце сутрин дори да нямате за цел да повишите либидото си.

Чесън

Може да не е от най-ароматните зеленчуци, но съдържа сероорганично съединение, наречено алицин, което увеличава кръвния поток до половите органи. Единственият проблем е, че миризмата на чесън може да отблъсне партньора ви, затова се погрижете да вземете предварителни мерки.

Шоколад

Шоколадът е източник на фенилетиламин – съединение, което допринася за приповдигнатото ви настроение и за удоволствието от мисълта за любов. В шоколада се съдържа и алкалоид, наречен теобромин, чиято структура наподобява тази на кофеина – ето защо чувстваме прилив на енергия, след като хапнем няколко парчета. В черния шоколад пък се съдържат антиоксиданти, които повишават устойчивостта на организма и подобряват сексуалното ви здраве.

Коментирай