Здраве и красота

Упражнения за красиви ръце

Не се притеснявайте от късите ръкави и потниците

22.03.2013г. / 14 40ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Какво си представяте първо, когато чуете думите „в добра форма“? Истината е, че собствените ни недостатъци определят идеята ни за човек, който няма никакви. Най-често това би било жена с плосък корем, стегнато дупе, изваяни прасци и красиви бедра. А колко често си представяме и ръцете? Следват няколко идеи за упражнения, които, ако правим редовно, ще изваят красиви бицепси и предмишници.

1. Легнете по гръб на равна повърхност и вземете в ръце една не много тежка гира. Бавно и внимателно избутайте гирата вертикално нагоре над гърдите си. Задръжте за секунда горе и сваляйте надолу, като през цялото време внимавате да не се изплъзне през пръстите ви. Преди да докоснете с гирата гърдите си, избутайте я нагоре. Повторете 12-15 пъти. Направете кратка почивка и започнете отначало.

Свързани статии

2. Отново започваме легнали по гръб. Краката трябва да са свити в коленете, използваме целите си стъпала за опора. Хващаме по една гиричка в ръка и поставяме ръцете си до земята над главата, леко присвити в лактите. Упражнението се състои в издигането на тежестите над тялото и довеждането им над диафрагмата. Извършвайки го, опитайте се да усетите напрежението, което се създава в плешките. Повторете 12-15 пъти и след малка почивка започнете отново.

3. През цялото време сме в изправено положение. Във всяка ръка имаме по една гиричка, дланите ни са насочени напред, ръцете са разположени по дължината на тялото. Свиваме ръцете в лактите и придвижваме предмишниците си към тялото. Важно е движението да не е прибързано, а да се оползотворява всеки момент на натоварването. С редовното правене на това упражнение можете да сте убедени, че ще оформите бицепсите си.

4. Лицевите опори са ефикасен начин за тонизиране на мускулите на ръцете. Вероятно ще ви е трудно да ги правите с цялата тежест на тялото си, използвайте коленете, вместо стъпалата, като една от опорните точки. Ръцете трябва да са леко встрани от тялото. Препоръчително е да се подпрете на юмруците си, защото има риск да навредите на китките си, ако сте на длани. Торсът трябва да е изправен, движенията – плавни. Започнете от 10 лицеви опори и с времето увеличавайте постепенно бройката.

Коментирай