Здраве и красота

Ефектът на пеперудата – модерен летен грим

Модерните цветове за червило, сенки за очи и спирала за мигли за лято 2013

25.03.2013г. / 09 28ч.
Надежда Маринова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Още с първите крачки на пролетта стилистите поглеждат към лятото и дават предложения за модерен летен грим. През топлите месеци на 2013 ще царува ефектът на пеперудата. Козметичната палитра изобилства от многобройни оттенъци на синьото и зеленото – точно както при тропическите пеперуди.

Свързани статии

Именно нежнокрилите насекоми са вдъхновили създателите на L’ete Papillon de Chanel Collection. Цветните гримове включват няколко класически нюанса на розовото, но акцентът в сенките за очи, спиралата за мигли и лака за нокти е в ярките тропически цветове – синьо, жълто, лилаво и зелено.

Стилът на гримиране е върху „пеперудените“ мигли, оцветени със спирала в жълто, яркосиньо, искрящолилаво и ментовозелено.

Лаковете за нокти са в 3 оттенъка – изумруден, син металик и наситено прасковено. Летен хит ще са и сенките-молив с охлаждащ ефект върху клепачите, които ще се предлагат в 6 нюанса – нежнозелен, сребристосин, сребристочерен, златен, платинен и розов.

Силата на червилата е в цветовете на малина и праскова. При блясъка за устни се налагат ярка фуксия, коралово и нежно розово с блестящи частици.

Коментирай