Здраве и красота

Домашно лечение и народни рецепти при хемороиди

... движението и билковите отвари вършат чудеса

08.04.2013г. / 14 22ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

При условие, че нямате съмнение относно болката и неразположението, които изпитвате при посещение на тоалетната и сте сигурни, че страдате от хемороиди, следните изпитани рецепти и препоръки положително ще ви донесат облекчение.

Опитайте да не седите продължително. Ставайте на всеки час и се разхождайте няколко минути. Сложете на стола си подходяща мека възглавница, която ще намали болката и напрежението в хемороидите.

Свързани статии

Сърбежът, който неминуемо предизвикват възпалените венички в областта на ануса е понякога много трудно преодолим. Не бива да се поддавате на изкушението, защото разчесването на възпалената зона само задълбочава проблема.

Използването на тоалетна хартия предизвиква допълнително дразнене на чувствителната и болезнена кожа. Измивайте се с хладка вода всеки път след дефекация и спазвайте стриктна лична хигиена. Памучно и не стегнато бельо е препоръчително.

Народните лечители и билкарите предлагат десетки рецепти за облекчаване на болките и лечение при хемороиди. Ето само няколко от тях.

За да е ефикасно лечението с билки се препоръчва да започнете един курс на прочистване на кръвта, който продължава 40 дни. Залива се с 250 мл вряла вода една супена лъжица бял равнец и се запарва 10 минути. Прецежда се и се приема по 1/3част от запарката 3 пъти на ден преди хранене.

Следната рецепта е изпитана и ефикасна, но ако решите да я ползвате имайте предвид, че курсът на лечение не бива да продължава повече от 14 дни. 1 чаена лъжичка корени от червен божур се вари 5 минути в 300 мл вода. Прецежда се и се пие по една кафена чашка преди хранене.

Седящите вани носят значително облекчение на страдащите от хемороиди. Добре е да се правят всяка вечер, а температурата на билковата отвара не бива да надвишава 37 градуса. Смесете в голям съд по 20 гр корени от девесил, листа от смрадлика, кори от дъб, стръкове от водно пипериче, стръкове от невен и цвят от лайка. Размесете добре билките и ги съхранявайте на сухо и проветриво място. В 4 литра вряща вода се слагат 5 супени лъжици от билковата смес и се вари на тих огън 10 минути. Всички изброени билки действат противовъзпалително на раздразнената кожа и стягащо на кръвоносните съдове.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
antoannnnn ( преди 4 години )
Страдам от хемороиди. Преди няколко години личната ми лекарка ми препоръча да ползвам едно мазило за крави и други животни..нарича се АНТИФЛЕГМИН.Намазва се около и вътре в ануса.Вечер преди лягане.Много съм доволен.Много хора го ползват.Продава се по зоомагазините
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Сиси ( преди 8 години )
Комбинацичта от билков чай мехлем Хеморин е много ефикасна, дори тогава, когато хемороидите са от години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Mито 62 ( преди 8 години )
Предлагам билки за лечение на хемороиди,Едно месечен курс,Тел 08...От редакцията: Съжаляваме, но не можем да публикуваме тази обява в този вид. Можете да напишете кои са билките и как се приготвят например. Вероятно вие сте добронамерен човек, но ние няма как да бъдем убедени в това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
man ( преди 9 години )
3 rate up comment 0 rate down comment
Сиси ( преди 9 години )
Аз не ви говоря за хеморел, а за чай Хеморин и мехлем... *** Много са ефикасни! Пробвайте и тогава пишете по форумите!От редакцията: Позатрихме малко рекламка, ще прощавате, но нали знаете, рекламата понякога не е безплатна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 13 rate down comment
Иван Иванов ( преди 9 години )
Здравейте, аз си купих хеморел мазах се, мазах се и нищо. Поне не правете раклама като не сте го пробвали. Освен аз още двама мои роднини си го поръчахме едновременно, тяхните отзиви са същите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Сиси ( преди 9 години )
Използвах чая и мехлема на *** в продължение на 30 дни. От мехлема дори ми остана.От редакцията: Моля да ни извините, и тук заместихме рекламката със звездички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 2 rate down comment
mimi ( преди 9 години )
От редакцията: Не трием този коментар, но в никакъв случай не препоръчваме подобно лечение!Nai efikasniq lek e; Ima ohliovi bez 4erupka palzq6ti v mokri pome6teniq ili v 6ahti namirate nqkolko nai malko 6 i izbirate nai edrite i si gi vkarvate vatre v anala jivi i za edno denono6tie nqma da imate pomen ot hemeroidi otna4alo use6taneto malko e kofti no se svikva i v drugiq den sutrinta izhojdate ako ne sa izlekuvani napalno prodsedurata se povtarq no bnimavaite trqbva da sa izminali 7 dena edna sedmitsa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Сиси ( преди 9 години )
Отговарям на всички които се интересуват - и след година нямам проблеми с хемороидите. Само веднъж съм ползвала чая и мехлема на *** и ми струваха около 25 лева.От редакцията: И тук заместихме рекламката със звездички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
мимито ( преди 9 години )
не знам за билки ама аз ползвах хеморрел на някаква фирма и ме оправи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар