Здраве и красота

Стъпки за перфектен розов грим

Момичетата обичат розово!

16.04.2013г. / 10 10ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Розовият цвят е любим на жените, още от малки момиченца. Разбира се, с годините палитрата на гримовете ни се увеличава няколкократно, но розовото винаги остава в сърцето ни като нежен спомен. За да блеснете с красив грим с розови нюанси, трябва да подходите внимателно към този нелек и доста претенциозен цвят.

Червило/гланц

Избирайки розово червило, трябва да сте изключително прецизни, за да не превърнете грима си в грозна карикатура. Имайте предвид, че на жените със светла кожа на лицето подхожда малиново розово, а на дамите с по-тъмна кожа идеално отиват кораловите цветове.

Акцентирайте върху устните

Винаги, когато избирате да се гримирате в розово, слагайте акцента върху устните. Така рискът да сгрешите е много по-малък, в сравнение с избора да акцентирате върху очите с розов нюанс.

Очертайте очите

В комбинация с розов грим на очите не слагайте черна очна линия или черен молив за очи. Подходяща в този случай е кафява или сива очна линия, която ще смекчи погледа в тон с розовото.

Руж

Завършвайки грима с ружа не е задължително той също да е в розов нюанс, но не го правете и много силен, защото ще се бие с цвета на червилото ви. По-скоро само маркирайте и леко напудрете бузите, като не забравяйте, че акцентът е върху невинно розовите устни...

Коментирай